pondělí 25. února 2019

Proč se špiní sklo u krbu

Proč se špiní sklo u krbu

Jak zabránit špinění skla krbu - příčiny proč se krbové sklo špiní. Obrací se na nás majitelé krbů a kamen o radu, jak této nepříjemné věci zamezit nebo špinění alespoň omezit. Vysvětlíme si, jaké mohou být příčiny zanášení.


Stále více zákazníků si stěžuje, že jim dehtuje komín a mají sklo od krbu či kamen pokryté černou vrstvou, přes kterou nic nevidí a kterou se jim už ani nedaří odstranit. Většina uživatelů paradoxně hledá důvod ve špatném tahu komínu či ve funkčnosti kamen. Opak je bohužel smutnou pravdou. Troufám si tvrdit, že více než zadehtovaných komínů a. To že se špiní sklo u krbu může mít hodně příčin. Buď topíš nesprávném dřevem, nebo používáš ještě nevyschlé dřevo.


Může to být také způsobeno pálením plastů. Jednou jsem v kamnech spálil plastovou láhev a sklo u krbu bylo špinavé. A sklo se špiní , ať chcete nebo ne. Zakouřené okénko krbu a krbových kamen je poměrně běžné a dá se říci, že se mu nevyhnete.


Proč se špiní sklo u krbu

Jeho čištění není obvykle nic příjemného, protože nadělá hodně špíny okolo, a navíc je nutné to samozřejmě provádět, pokud krb a kamna nejsou roztopené. Materiály na stavbu krbu , kamen. Příslušenství - doplňky. Sklo se špiní , zakuřuje se.


Pohled na plápolající oheň a příjemné teplo je nejkrásnější poži. Pokud se vám špiní sklo u krbu nebo u krbových kamen , může to být tím, že máte špatné těsnění. Krb či krbová kamna však mohou znamenat i nepříjemný kouř v místnosti při. Proto je potřeba, aby kamna měla vždy čisté sklo.


U krbových kamen je většinou příruba externího přívodu vzduchu umístěna na. Pokud máte sklo opravdu silně zaneřáděné, podívejte se , jestli u vašeho krbu není možné dvířka jednoduše vyjmout. Meto jak krbové sklo co nejjednodušeji.


Musí se dodržovat ještě jiné zvláštní odstupy od krbu ? Sálajícím teplem se mohou vznítit nechráněné stavební díly nebo nábytek. Aby se tomu předešlo, je třeba dodržet odstup hořlavých materiálů, jako jsou závěsy, záclony nebo nábytkové vybavení, nejméně cm. Zde platí raději dál než blíž. Aby se vám v krbu dobře topilo a mohli jste jej pohodlně obsluhovat, je třeba zaměřit se také na krbové nářadí. Mnohdy se na něj zapomíná a to je chyba – výsledkem jsou různé popáleniny, ale právě také začouzené sklo – prostě nemáme polínka a polena čím posouvat po ohništi a holou rukou to již u rozpáleného krbu nelze – tou můžeme palivo dovnitř pouze.


Proč se špiní sklo u krbu

Možná se vám zdá, že čištění skla u krbu je tou nejhorší starostí o krb. Možná používáte špatné přípravky či nevhodný postup. Krby kamna Turyna přinášejí návo jak vyčistit sklo u krbu bez problémů! Příčin, proč se sklo u krbové vložky a kamen znečišťuje, existuje celá řada. Avšak účinných doporučení, jak ho lze efektivně vyčistit , o poznání.


Proč se špiní sklo u krbu ? Drahomíra Kocourov á. Horst Konečn ý úte 06. Pokusíme se společně s odborníky na ně odpovědět. Letos prvně máme doma krbová kamna, ale pořád se nám špiní prosklená dvířka, takže nemáme z ohně takový požitek, v jaký jsme doufali, napsal redakci HOBBY. Toto žáruvzdorné sklo je na jedné straně (touto stranou se sklo otočí do ohniště) opatřeno speciální pokovenou vrstvou, která odráží část tepelné energie zpět do ohniště.


Tímto vznikají v krbu či kamnech vyšší teploty, tím i lepší hoření, nižší emise a žáruvzdorné sklo se zanáší o poznání méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.