středa 17. dubna 2019

Jak odstranit vodní kámen z plastu

Jak odstranit vodní kámen z plastu

Ideální je, když plastový hrníček s octem nasadíte na. Odstranit vodní kámen z WC zkuste tak, že ocet v noci nalejete přímo do splachovací nádržky a necháte působit několik hodin. Ideálně pokud byste vodu z nádržky vypustili, zastavili přívod vody a nalili čistý ocet.


Objevuje se v kuchyni i koupelně. Vodní kámen čas od času potrápí každou hospodyňku. Je nevzhledný a ničí domácí spotřebiče.


Obvykle vzniká v místech, kterými často protéká teplá voda. Zbavit se ho není nijak těžké a opětovnému vzniku se dá předejít. Při úklidu jsou často opomíjené domácí spotřebiče.


Jak odstranit vodní kámen z plastu

Přitom jejich čistota je zárukou bezproblémového chodu a delší životnosti, tak vezměte úklid opravdu poctivě. Pak dolijte do nádoby vodu a svařte. Vylijte z ní vodu, dříve než vychladne, a pak ještě několikrát konvici propláchněte studenou vodou.


Je nutné odstranit veškeré zbytky citronové šťávy a octa. Aplikujte silnější odstraňovač vodního kamene – buď gelový či bělicí prostředek vyrobený speciálně pro toaletu – nebo čistý ocet do mísy i pod okraj. Působí nevzhledně a může narušovat mechanické funkce vybavení bazénu.


To se dozvíte právě v tomto videu. Destilovaná voda žádné minerály neobsahuje, otázku „ jak odstranit vodní kámen “ u ní řešit nemusíte. Není ale určena ke konzumaci. Vznik vodního kamene. Objevuje se všude, kde dochází ke kontaktu s vodou, a to především při změnách teploty.


Jak vyčistit sprchový kout - vodní kámen Mám takový problém, máme nový sprchový kout (dveře z průhledného plastu a stěny takový černý lesklý materiál vypadá to jak černé sklo). Teď jsem ho asi po měsících chtěla vyčistit, ale zůstaly mi tam jakoby zaschlé kapky vypdá to jako vodní kámen. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví.


Jak odstranit vodní kámen z plastu

V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska. V tomto velmi krátkém videu vám ukážeme jak odstranit vodní kámen jen s pomocí octu. Tímto způsobem můžete jednoduše odstranit vodní kámen z hrnců, vodovodních baterií, dřezů atd. A mnohdy vlastně ani nevypadá jako kámen. Je to spíše bělavý nebo zašedlý povlak, který se usazuje na všech místech, která přichází do styku s vodou.


Vytváří nevzhledný povlak a usazeniny nejen na spotřebičích a nádobí, ale zanáší i vodovodní potrubí. Pokud vám přeci voda začne ničit váš drahocenný spotřebič, jdete na to klasicky octem. Pozor ale, nesmí přijít do vnitřku elektrospotřebiče, pouze na kontaktní plochu. Spotřebič postavte dotykovou plochou do plastového umyvadla a přilijte tolik octa, aby byla ponořená jen žehlící vrstva.


Jak odstranit vodní kámen z plastu

Jak odstranit nálepky z ledničky? Pokud vás stále trápí etikety na těchto předmětech, případně na vybavení kuchyně a nemůžete se jich zbavit, zkuste olej (rostlinný, olej z auta, olej na mazání – je to jedno). Decalcitu lze beze zbytku uvolnit vodní kámen a navrátit fólii novost - naprosto čistý povrch a původní barvu. Něco na závěr: Jak baterie nečistit. Pokud nedáte ani na jednu z předchozích ra přečtěte si tento odstavec dříve, než uděláte chybu.


Ne každý povrch snese každou chemii a zacházení. Lesklé chromované baterie jsou velice citlivé, volba nevhodné chemie je může nenávratné poškodit! Bílý povlak se rád zabydlí hlavně v domácnosti, kde teče tvrdá voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.