pondělí 15. dubna 2019

Oprava kohoutku

Oprava kohoutku

Oprava kapajícího kohoutku. Kapající kohoutek jednak jde příšerně na nervy a jednak nás stojí peníze. Někdo vypočítal, že už deset kapek za minutu udělá za rok několik stokorun, při větší rychlosti i tisíce. Kartuš slouží k směšování teplé a studené vody podle pohybu páky a odvedení vodního proudu do ramínka baterie.


Novou kartuš (neboli vršek či hlavu) ideálně pořizujte podle té staré, abyste měli jistotu, že půjde použít právě do vaší baterie. Samotná oprava vodovodního kohoutku. Pomocí sika kleští, francouzského klíče nebo klíče číslo vytočíme kohoutek proti směru hodinových ručiček. Pak pomocí kombinovaných kleští vytočíme matičku, která drží těsnění, a vyjmeme jej ven. Pak těsnění otočíme anebo jej raději vyměníme za nové.


Kolik oprava zabere času? I v případě, že bude nutné použít ruční stahovák a vyměnit sedlo baterie kohoutku , neměla by oprava zabrat více než hodinu. Při snímání kohoutku je nutné postupovat pomalu a ne moc silně, aby nedošlo k jeho poškození.


V dalším kroku bude zapotřebí šroubováku, pomocí něhož odstraníte ventilovou vložku z baterie. Protože samotné těsnění drží šroubek �. Jde o kapající kohoutek pod dřezem v koupelně, který teče, když je puštěná voda. Taky si myslím, že to bude možná na výměnu. Každý se s tím setkal a není vždy nejlepší řešení volat instalatéra. Výměna kartuše ve vodovodní baterii.


Podívejte se na náš jednoduchý návod jak situaci vy. Dříve nebo později může být každý člověk předjížděn takovými problémy, jako je rozbití kohoutku v koupelně, zejména přepínač vody do sprchy. Moderní vodovodní baterie jsou jednoduch.


Uvolněte uzávěr hlavního ventilu a opravený kohoutek vyzkoušejte. Text: Zuzana Bohdalová. Poté je vložen štít, který se pomocí plastového plniče umístí do štěrbiny na straně kohoutku. Pod černou pečetí vidíte prameny při demontáži, měly by být funkční. Pokud tomu tak není, musí bý.


Baterii bych i vyměnil za novou, ale mám dojem, že rozměry rozvodů jsou jiné, než je dnešní standard (mám koupenou novou baterii, ale nepasuje tam). Zde údajně studna čištěna pravidelně každých 5let konkurenční firmou. Kaly a jejich množství mluví za vše. První pohled shora - voda naprosto čistá.


Voda tekoucí z kohoutku - naprosto čistá. Na dně se ovšem nachází toto. Osobně netuším, odkud se to vzalo. Jako muž však mohu bezpečně prohlásit, že se v žádném případě nejedná o záležitost genetickou.


Jedním z nejčastějších problémů v domácnosti je selhání jeřábu v koupelně. Důvodem je časté používání. Představte si, jaké objemy vody denně procházejí. Po nasazení ozdobné hlavice pustíme vodu - jestliže prosakuje okolo kohoutku , ještě ho sikovkami lehce dotáhneme.


Pak můžeme znovu nasadit a už napevno přišroubovat ozdobnou hlavici. Jestliže tato výměna a případné regulační dotažení nepomůže, může být poškozené i těsnění okolo kohoutku a je třeba vyměnit i to. Příliš často se to však nestává. Pronesl jsem tedy něco o prdeli a nezbylo než to začít řešit. Na štěstí se dal koupit vnitřek za necelá dvě sta, tedy - lepší než jsem čekal.


Dokončení-Místo realizace. Doba realizace-Zákazník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.