středa 15. května 2019

Jak odstranit smůlu z auta

Je to trochu OT, ale letos se opět chystám do Chorvatska a každý rok se potýkám s jedním problémem a to j. Posledním způsobem, jak pryskyřici z oblečení odstranit , je pomocí žehličky. Přiložte na skvrnu ubrousek nebo savý papír a několikrát ji přežehlete horkou žehličkou. Smůla se teplem rozpustí a vsákne do ubrousku. Pro jistotu použijte několik vrstev ubrousků, aby pryskyřice neprosákla až na spodní stranu žehličky a tím ji nezničila. Zdravím nemá někdo osvědčený tip, jak dostat z auta smůlu (smolu, pryskyřici atd.) z borovice?


Měl jsem auto týden pod Chorvatskou borovicí a je teď samá kapka. Měl jsem ten samý problem se smůlou na kapotě auta , pak jsem se podival na rádce, jak na smůlu z kapoty auta a skusil jsem, navlhčený hadr, na kapotu jsem nalil trochu jaru na nádobí, Washing up Liqui používam na mytí nádobí zakoupený v Penny, a ejhle po pár přejeti hadrem byla smůla pryč! Zdravím, má někdo zkušenost jak nejlépe z auta odstranit smůlu z borovic? Zkoušela jsem to na rady z netu máslem, pak alkoholem, ale moc.


Dotaz: Poškození laku auta od smůle. Smolu,(pryskyřici z jehličnatých stromů) z originálného autolaku lze odstranit. Video ukázka jak může smůla ze stromů naleptat lak i na novém autě.


Jak odstranit smůlu z auta

Dan Hanus 28views. Jak leštím své daily auto? How to Restore Headlights PERMANENTLY - Duration: 12:47. ChrisFix Recommended for you.


Jednou z rad je vetřít na smolu olej, poté mýdlo a následně pryskyřicí potřísněný kus oblečení prát v horké vodě s terpentýnem. Následně je ještě možné dát látku mezi dva savé papíry a pošpiněné místo přejet žehličkou. Tento proces je sice poněkud složitější a časově náročnější, ale je. Vezměte kus látky, ze které chcete odstranit pryskyřici. Tento kousek polijte odlakovačem na nehty.


Já jsem použila klasický odlakovač s acetonem z DM. Chvíli počkejte, až se odlakovač vsákne a začne účinkovat. Kousek látky vyperte v ruce a opláchněte vodou. Naneste na asfaltové skvrny benzín, naftu nebo WDa nechte minimálně minutu působit. Omlouvám se, že píšu téma které tu zcela jistě už bylo, ale nemůžu ho nějak najít - potřebuju poradit jak dostat z laku auta (teď) už zatvrdlou pryskyřici co kape ze stromů.


Proto důrazně doporučuji pokapaný lak od smůly co neprodleně očistit. Není to sice nejlepší způsob, jak z auta odstranit zápach, ale tato metoda u jiných věcí často funguje, protože noviny nasávají zápach. Zmačkejte velké množství starých novin a rozmístěte je do auta. Počkejte dva dny, než noviny nasají všechny pachy a potom je vyhoďte do kontejneru na papír.


Parkuji autem při návštěvě chaty v lese. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Při čištění z umělé látky postupujeme podobně. Poté znovu přetřete vatičkou s vodou a dejte vyprat ve vlažné vodě s pracím práčkem. Vatičku znovu potírejte na postižené místo.


Nový příspěvek od Lucie sob 03. Dobrý večer, potřeboval bych poradit jak odstranit smůlu ze stromu na kapotě. Měl jsem zaparkované auto kousek od stromu a kapičky smůli se mi dostali na kapotu a chtěl bych to něják šetrně odstranit.


Těžce odstranitelné jsou z auta i kapky pryskyřice vylučované stromy. I na „ smůlu “ existují speciální spreje, které ji pomohou z kapoty či skla odstranit. Pokud však řidič nechce sahat k chemii, pomůže mu tuk: tedy obyčejný stolní olej, máslo nebo sádlo. Jemným hadříkem pak lze zaschlou kapku krouživými pohyby odstranit.


Stejnou službu udělá i univerzální.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.