úterý 21. května 2019

Ucpané odpadní potrubí

Ucpané odpadní potrubí

Ucpané odpadní potrubí. V případě že je ucpávka dále v potrubí vypuštěná voda vyteče někde jinde, to značí že je ucpané společné potrubí. Obvykle voda vyteče na. Jestliže jsou odpadní trubky zanesené tukem a jinými organickými nečistotami, je jistější použít chemické přípravky, které se dají běžně koupit v drogerii. Tyto zásadité přípravky (hydroxid sodný), s obchodním názvem Golem, Krtek nebo Fredy, účinně rozpouští vlasy, chlupy, nehty i zvířecí srst.


Lze je použít i na ucpané trubky u WC nebo bidetu. Určitě nejlepší je problémům s ucpaným potrubím předcházet a do umyvadla, vany nebo dřezu nevylévat nic, co by mohlo vytvořit nežádoucí špunt. Pokud se Vám zvon nechce přisát na odpadní potrubí , zkuste ho namočit v horké vodě, pak to půjde lépe. Další možností, jak uvolnit ucpané záchodové potrubí , jsou chemické přípravky z drogerie.


Coca cola, která obsahuje mimo jiné kyselinu fosforečnou, dokonale pročistí vaše ucpané potrubí. Stačí, když jednu láhev (litr) nalijete přímo do sifonu a necháte působit několik minut. V sifonu to začne bublat, což je známka reakce nečistot a oblíbeného nápoje.


Doufám, že vám tyto rady pomohou vyřešit váš problém a třeba i ušetřit nějakou tu korunu. Pokud i po čištění zvonem odpadní voda nevytváří viditelní vír, sáhněte po některém z chemických čističů odpadu, které dokáží vyčistit i značně ucpaný odpad. Volně dostupné přípravky jako Fredy, Golem sice odpadové potrubí neuvolní v jeho celé délce , l ouh totiž reaguje ihned z kraje odpadu a uvolněné kusy se mohou usadit dál v potrubí ve zdi a podlaze. Obsahují nezávadné bakterie, které rozkládají organické látky usazené v potrubí a nenarušují povrch. Prostě jim bakterie chutnají.


Přípravky se hodí tam, kde se odpadní vody jímají do septiků. Při čištění je třeba nastartovat biologické procesy, proto se nechá potrubím protékat asi sekund teplá voda. Jsme tedy u odpadní trubky, kam vede voda ze sifonu – umyvadla, dřezu, sprchové vaničky či vany a nyní se čistící pružinou (lidově se jí říká instalatérské péro) snažte prorazit potrubí a tím zprůchodnit cestu odpadu do kanalizace.


Pružina vypadá jako hadice, která má na konci očko, jež se zavrtá do nečistoty a buď ji rozruší, nebo vyjme. Venkovní kanalizační systém obsahuje roury a tvarovky vyrobené z tvrdého PVC barvy oranžové v průměrech. Provádíme havarijní čištění ucpané kanalizace, uliční kanalizace, čištění dešťových svodů, vpustí a revize kanalizace. Potrubí je ve třech pevnostních třídách.


Dále řešíme problémy při čištění odpadů v domácnosti, čištění vodovodního potrubí , čištění svodového a odpadového potrubí , s kterým souvisí i ucpaná ležatá kanalizace ve městech Přelouč, Čáslav, Chrudim, Kutná Hora, Kolín. Tuk v potrubí je hodně častý případ proč se ucpává kanalizace. Ze dřezu nebo myčky nádobí se do potrubí dostane mastnota která se na stěnách vysráží, zatvrdne a postupně trubku ucpe v celém průměru.


Nabízíme strojní čištění stoupaček, kanalizací a domovních odpadů. Jsme profesionálové, kteří svému řemeslu rozumí. Jak opravit ucpaný záchod. Zdá se, že záchod se vždy ucpe v ten nejméně vhodný okamžik. Naštěstí, ve většině případů můžete ucpaný záchod vyčistit sami a nemusíte platit instalatéra.


Specializujeme se na čištění a revize kanalizace a odpadů v Praze a Středočeském kraji. Dírou se potrubí snadno vyčistilo a díra se utěsnila dřevěným kolíkem. Tento postup nekritizuji, doba byla jiná a řemeslníci neměli k dispozici dnešní vybavení.


Vždy je ale nutné navrtat potrubí v části, kde se snadno vymění. Nikdy nenavrtávejte patní koleno jako na fotografii. Vybírejte si Čističe odpadu podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Upřesnit parametry jmenovitá světlost. DN 1(32) DN (11) DN (20) DN (25) DN (25) jmenovitá světlost boční větve.


Tichý odpadní systém STILLA. Požár v bytě a odpadní potrubí Polypropylen je hořlavý materiál. Občas se proto používá pro trubky směs PP s takzvanými zpomalovači (retardéry) hoření – některé z nich při požáru produkují poměrně problematické zplodiny, jiné zase produkty vcelku nezávadné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.