pondělí 17. června 2019

Jak čistit litinové hořáky

Nevím, jak mám vyčistit hořáky u této plynové desky,už jsem zkoušela snad vše -písek ,cif,drátěnku. Jsou tam pořád takové mastné. Vyzkoušejte přidat litinové mřížky do myčky ve chvíli, kdy se ji chystáte čistit. Hořáky plynových sporáků umyjeme nejméně jednou za měsíc v horké mýdlové.


Metody:Tradiční čištění litinových pánví Čištění pánví. Máte zanesené litinové hořáky a mřížky? Poradíme, jak je mít zase jako nové. Zaschlou mastnotu a špínu z litiny můžete odstranit i bez namáhavého drhnutí #128247; Další fotografie v galerii. Plynové hořáky mají určité výhody oproti elektrickým varným deskám, pokud jde o vaření jídel.


Existuje mnoho nadšenců vaření, kteří odmítají vařit s něčím jiným než s plynem. Zanesený plynový hořák vydává slabý plamen nebo v některých. Jak zabránit tomu, aby v okolí vašeho domu nebo zahrady začaly hnízdit vosy Každému se čas od času stane, že mu při smažení vystříkne horký olej na litinovou mřížku či hořák.


A vy pak místo toho, abyste po náročném vaření odpočívali, drhnete hořáky pískem, stříkáte na ně prostředek proti mastnotě, a nic. Kvalitní materiály jako je například smaltovaná litina mají výborné tepelné vlastnosti, které vám umožní uvařit či upéct výborné pokrmy. Zároveň je také výhodou, že.


Vyčistit hořáky ani mřížku, na které je často nános mastné špíny, není jednoduché a už vůbec ne obyčejným prostředkem na nádobí, který je na takovýto stupeň znečištění krátký. Ne nadarmo se říká, že čistit plynový sporák je zdaleka nejhorší. Nic vám nebrání pustit se do čištění houbičkou nebo drátěnkou a jarem. Nejspíš si poškrábete. Podívejte se na video, jak nejlépe čistit litinové nádobí.


Jděte na to škrabkou na led Nejdřív vypněte všechny hořáky , kontrolky - to je zásadní věc. Zanesená místa postříkejte univerzálním mazivem WD-ve spreji a nechte působit minut. Pak budete příjemně překvapeni, jak to jde seškrabovat umělohmotnou škrabkou na led. Potom hořáky a všechny čištěná místa omyjte mýdlovou vody a otřete do sucha.


Sundáme je (pokud to děláme poprvé, pořádně se podíváme, jak byly nasazeny, ať potom nemusíme trávit desítky minut správným dopasováním) a vložíme do vody s rozmíchaným octem nebo silným saponátem. Podobně jako rošt i hořáky necháme odmočit hodinu až dvě, pak každý díl vezmeme a pořádně umyjeme houbičkou namočenou v teplé vodě s čistícím přípravkem. Jak si udržet voňavé prádlo ve skříni i dlouhé týdny Každému se čas od času stane, že mu při smažení vystříkne horký olej na litinovou mřížku či hořák. A je třeba zpracovat místa, kde byly hořáky.


Výrobek by měl být dobře opláchnut houbou a otřete ho. Desky se musí také umýt. Bude to pohodlnější, pokud budou odstraněny dříve, než se začne čistit povrch kamny. Tyto položky lze umístit do roztoku vody a mýdla, po kterém pečlivě umyjte hořáky a otřete je.


Hořáky sundáme ze sporáku a vložíme je do mikroténového sáčku nebo do sáčku na odpadky. Přidáme polévkových lžic čpavku (čpavek dostaneme v každé drogerií) a sáček zavážeme na uzel. Můžeme použít i plastový sáček s uzavíratelným systémem, ale nemusí být. Postačí i obyčejný, který zavážeme na uzel. Snadné ovládání umožňuje integrované zapalování, ovladače se nacházejí na přední straně desky.


Jak vyčistit zoxidovaný hliník Od Jana Šrámčíková 13. Hliník je velmi lehký kov, a jako takový je velmi oblíbený pro výrobu nádobí – měli byste se tedy naučit, jak jej efektivně čistit. Když budete po sezoně čistit gril, uvidíte, jak se plech hořáku vlivem agresivních látek a vysoké teploty loupe jako kůra. Takže po čase se začne bortit a je třeba ho vyměnit. To ale není problém, nový hořák stojí kolem pětistovky, dokonce je možné nahradit je litinovým.


Je sice zhruba o stovku dražší, ale vydrží dvojnásobně a přesně se tam hodí, doporučuje. Záleží, jak moc je myčka špinavá. Někdo dává ocet do nádobky, kterou umístí v horním koši na nádobí.


Jak čistit litinové hořáky

Pak spusťte mycí cyklus s co nejvyšší teplotou (doporučuje se až °C), během něj se vnitřní prostor myčky důkladně vyčistí a vydezinfikuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.