středa 3. července 2019

Jak vyčistit záchod octem

Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. Zlikvidujte rez a vodní kámen ve vaší toaletě.


Jak vyčistit záchod octem

Zbavit se starých, místy se olupujících tapet, bývá docela složité. Zkuste je ale nastříkat octem z rozprašovače a uvidíte, jak půjdou nádherně dolů! Zanesenou napařovací žehličku zbavíte usazeného vodního kamene, když smícháte vodu a ocet v poměru jedna ku jedné, nalijete do nádržky a necháte pět minut. Máte-li držák na zubní kartáčky od špíny a zubní pasty, nebojte se jej vyčistit.


Jednoduše vložte do myčky a necte technologii udělat práci za vás. Bílý ocet – jde o přírodní čistící roztok, který dokáže zničit všechny bakterie, plísně. Namočte papírový ručník do octa a drhněte.


Ovšem nejde jen o to vědět ČÍM čistit, ale také JAK čistit. Já už jsem se nánosy snažila octem odstranit dříve. Ale dělala jsem to tak, že jsem vzala cca hrnek octa, nalila ho do rychlovarné konvice, poté, co mi rozpustil vodní kámen v ní jsem ho ještě použila na vyčištění odkapávače na. K dostání je spousta prostředků k její desinfekci i zářící čistotě, ale ne vždy pomohou. Chcete-li ušetřit, uklízet ekologicky a přitom mít čisté wc, stačí vám k tomu pouze ocet, soda a obyčejná pemza.


Mimijá - Duration: 3:47. Od té doby toaletu jinak nečistím a jsem se sodou a octem velice spokojená. Zvládne vše co klasický čistič a ještě mnohem více.


Jak vyčistit záchod octem

Desinfikuje, vybělí, odstraní usazenou špínu, rez i vodní kámen, odstraní zápach a zároveň čistí i odpadní trubky. Prkénko pak čistím papírovou utěrkou politou octem. Koukněte se dole do odkazu kde. Prošťouchnete záchod drátem.


Pokud předchozí metody jak opravit záchod selhaly, můžete k uvolnění toalety použít silný ohnutý drát. Dobře poslouží například takový, z kterého jsou vyrobena ramínka na šaty. Abyste mísu zbytečně nepoškodili, obalte konec drátu hadrem. Vylepšený konec drátu pak zasuňte do.


Do čištění záchodu a záchodové mísy se nikomu moc nechce. Tvrdá voda v míse způsobuje nepěkné usazeniny vodního kamene, který je třeba odstranit. Je celá řada způsobů, jak porcelánovou mísu usazenin zbavit. Připálené jídlo a zničené nádobí. To se může stát komukoli.


My pro vás máme osvědčený trik, jak se připálenin z hrnců a pánví zbavit! Nejenom zbytku prášku, ale i aviváž, mastnota a samozřejmě vodní kámen, jsou hlavními nepřáteli vaši pračky. Zdá se, že záchod se vždy ucpe v ten nejméně vhodný okamžik.


Jak vyčistit záchod octem

Naštěstí, ve většině případů můžete ucpaný záchod vyčistit sami a nemusíte platit instalatéra. Jak opravit ucpaný záchod. Tady pomůže jedině starý dobrý zvon z gumy. Stačí na výlevku několikrát zapumpovat. Když to nepomůže, musíte se pustit do rozebrání sifonu.


Není to zrovna čistá práce, ale nikterak nezvládnutelná. Připravte si hadr, kbelík, protože po rozšroubování vám ze sifonu vyteče. Obzvlášť tehdy, pokud máme v domácnosti tvrdou vodu.


Půl hrnku sody nasypte do přihrádky na prací prášek a ocet dejte až po okraj do oddíl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.