pondělí 15. července 2019

Jedlá soda na vodní kámen

Ocet tedy pomáhá odstraňovat vodní kámen (což jsou především soli vápníků a hořčíku). Proto ho využijete všude tam, kde byste si kupovali speciální čisticí prostředky proti vodnímu kameni: do myčky dejte šálek octa a pusťte ji naprázdno stejně, jako byste ji pustili se speciálním čističem na myčku. Jedlá soda (hydrogenuhličitan sodný, NaHCO₃, soda bicarbona) je odlišná látka s jiným složením než soda na praní (uhličitan sodný, Na₂CO₃).


Soda na praní není jedlá , používá se ke zvýšení účinnosti detergentů, změkčuje vodu a dezinfikuje. Využívá se mimo jiné k výrobě domácího tzv. Jak odstranit vodní kámen. Pokud máte starší žehličku bez samočisticího systému a na napařování nepoužíváte destilovanou vodu, vodní kámen se u napařovacích otvorů dřív nebo později objeví.


V tomto případě vezměte na pomoc opět ocet a nějakou větší misku nebo tácek, do kterého se vejde celá žehlicí deska. Vodní kámen na vodovodních kohoutcích S vodovodním kohoutkem to není jednoduché. Ideální je, když plastový hrníček s octem nasadíte na kohoutek, pak vezmete utěrku a zavážete ji okolo nádoby a kohoutku a necháte působit hodinu. Na hrdlo vodovodu může mít efekt i to, že citronovou šťávu či ocet dáte na vatu. Soda bikarbona pomáhá z nerezových povrchů odstraňovat zbytky mastnoty a vodní kámen.


Jedlá soda na vodní kámen

A navíc, protože je jemným čisticím práškem, nezanechává po sobě žádné škrábance. Nádobí či nerezový povrch, které se chystáme vyčistit sodou, nejprve opláchneme čistou vodou. Povrch nádobí posypeme sodou. AquaSoftener upraví vodu jen na požadovanou tvrdost, takže do těla se dostane, přesně to co má.


Babské rady při menších nánosech. V počátečním boji může pomoci soda či kyselina citrónová jimiž stačí místo, kde je vodní kámen usazen, potřít a nechat nějakou dobu působit. Ocet můžete nalít nejen do dávkovače na prášek, ale i přímo do bubnu – kyselinu nasypat.


Jedlá soda na vodní kámen

Má schopnost rozpouštět zubní kámen a neutralizovat bakterie. Při jejím použití však musíte být opatrní. Abyste si nezničili sklovinu, nesmíte na kartáček při čištění příliš tlačit. Všechny informace o produktu Přípravek na rez a vodní kámen Soda na změkčení vody 3g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Soda na změkčení vody 3g. Nasypte sůl (asi půl sáčku) a nechte působit.


Stačí půl hodinky nebo déle. Nečistoty a vodní kámen na dně vodního rezervoáru se rozpustí. V případě potřeby možné stejnou věc několikrát zopakovat. Neužívejte na plný žaludek a ne víc jak týden.


Navíc takto pomáhá jedlá soda na hubnutí. Do ¼ kávové lžičky sody přidáme pár kapek vody a vznikne hustá pasta. Tu naneseme na obvaz, kterým postižené místo obvážeme a sundáme po hodinách. Soda na praní, také známá jako uhličitan sodný nebo lehká soda pochází ze stejné skupiny jako jedlá soda , ale její výrobní proces je trochu odlišný. Má hodně vysokou alkalitu s pH 1 což pomáhá v boji proti různým skvrnám.


Kdo má kolem umyvadla, sprchy či kuchyně dlaždičky, může vodní kámen najít i na nich, případně v jejich spárách. Na tato místa se doporučuje kyselina solná, která se jednoduše nalije na hadřík, nanese se na zanesená místa a po několika minutách ji stačí opláchnout. Je nevzhledný a vytváří usazeniny nejen na spotřebičích a nádobí, ale současně zanáší vodovodní potrubí. Je tu pro vás a hlavně o. Voda po zaschnutí zanechává bílé skvrnky na vodovodních bateriích a dno rychlovarné konvice občas připomíná krápníkovou jeskyni.


Jedlá soda na vodní kámen

Pak vydrhněte WC štětkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.