pondělí 15. července 2019

Jímka na vyvážení

Jímka na odpadní vody k vyvážení. Odbornik na Jimky Betonové jímky. Tak to už jste určitě řešili, nebo budete řešit, jak odvádět z Vašeho domu odpadní vodu.


Jímka na vyvážení

Tím se vyvážení značně prodraží! On-Line Kalkulátor, nejvhodnější velikosti jímky nebo intervalu vyvážení. WC suché 0WC splachovací 0Vodovodní přípojka (bez WC) 0Vodovodní přípojka a společné. Zde Vám přinášíme pár užitečných rad při pořizování jímky a. Pokud Vám místní podmínky nedovolí jinou variantu řešení odpadních vod (napojení na veřejnou kanalizaci, domovní čistička odpadních vo atd), nabízí se jako řešení bezodtoká jímka na vyvážení (žumpa).


Na rozdíl od septiků se musí častěji vyvážet, mají však značně nižší pořizovací náklady. Jímky poslouží všude tam, kde se nelze připojit na kanalizaci nebo u sezónních objektů, jako jsou chaty, chalupy, zahradní chaty. Plastová jímka - lze použít v domě s moderním hygienickým zařízením (WC, koupelna, teplá voda).


Jímka na vyvážení

U samostatné jímky však musíme počítat s nutností jejího pravidelného vyvážení do centrální čističky, jež samozřejmě není. Váš pozemek, občan musí dokládat vyvážení jímek na vyvážení = žump, kontroluje se i počet vyvážení jímek za rok, podle Směrných čísel. V nádrži se postupně hromadí splašky z odpadních vod. Nejčastěji se do jímky svádí voda z kuchyně, toalety a koupelny. Nevíte, jakou zvolit velikost?


Podívejte se nejčastější dotazy k nákupu jímek. Jaké varianty jímek nabízíme? Tuto variantu Vám může dnes předepsat příslušný vodohospodářský úřad k novostavbě rodinného domu. Zpravidla si můžete vybrat.


Jímka na vyvážení

Mezi čističkou odpadních vod a jímkou na vyvážení. Přečerpávací stanice ACS-2. Jímky, žumpy, nádrže na dešťovou vodu. Jímky se využívají především jako žumpy, ale díky kvalitní.


Oproti septiku má řadu výho například nižší cenu, snadnější montáž i manipulaci nebo dlouhou životnost. Zajímá-li vás žumpa Hradec Králové a potřebujete-li pro váš dům, zahradu nebo firmu žumpu pořídit, jsme tu pro vás – zabýváme se prodejem plastových jímek na. Jímky jsou vyráběny z kvalitního plastu (konstrukční polypropylen), díky čemuž jsou odolné a vodotěsné.


Nabízíme je jako samonosné, k obetonování a dvouplášťové. Vyrábí se z plastu nebo betonu a slouží ke shromažďování odpadní vody. Jímky nefungují jako čisticí zařízení, slouží pouze ke shromažďování odpadu, a proto se musí pravidelně vyvážet. Frekvence vyvážení závisí na počtu osob v. Jedná se o hrdlo DN1HT s gumou, to se jednoduše nadstaví rourou DN16 a na něj se nasadí víko k tomu určené. Fekální roura se prostčí tímto otvorem, který je nad terénem a nemusí se složitě odkrytovávat zabezpečené víko.


Na štěrkopískové dno se provede betonáž armovaného podkladního betonu o tloušťce min. Beton musí být vyrovnaný a bez ostrých výstupků. Kolem obvodu betonové desky se dá drenážní roura pro odvod vody od jímky. Betonová jímka o objemu 12m³ je určena především pro vícečlenné domácnosti.


Jímka na vyvážení

Hlavní výhoda velkého objemu žumpy je nízká frekvence vývozu fekálií. Provoz a obsluha se omezuje na kontrolu množství usazeného kalu a jeho pravidelného vyvážení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.