čtvrtek 12. prosince 2019

Mezistřešní žlab

H19: Použijí-li se zaatikové a mezistřešní žlaby, doporučuje se do střechy vložit pojistnou hydroizolační vrstvu nebo pojistný žlab. Těsnost musí být zajištěna při současném umožnění volné dilatace prvků tvořících žlab. Současné splnění těchto. Nástřešní žlab – je umístěn na bedněném okraji střechy, je opatřen vodní drážkou, která musí končit výše než přední žlabová návalka.


Mezistřešní žlab

Klempířské konstrukce pro odvodnění střech - žlaby, které zachycují vodu stékající ze. Vnitřní plechové žlaby ( mezistřešní , zaatikové) jsou pravidelným zdrojem zatékání. Izolační střešní a stěnové panely. Ve výpočtu lze dimenzovat podokapní, nástřešní a nadřímsové žlaby, také mezistřešní a zaatikové žlaby.


Velikosti půdorysné plochy. Profil žlabu také závisí na jeho sklonu. Můžeme si tak pořídit žlab nástřešní, který je v jedné rovině se střechou. Mezi střešními rovinami pak najdeme mezistřešní žlab.


Mezistřešní žlab

Z hlediska funkčnosti se jako nejvýhodnější určitě jeví žlab podstřešní. Prostě to nemůže fungovat. No a ještě se podívejme na tvar žlabu a konstrukce římsy na obr.


Není on to nakonec zaatikový žlab , byť atika je hodně nízká? Nástřešní žlab patří, jelikož střechu odvodňuje směrem ven, k zavěšeným vnějším systémům odvodnění. Mezistřešní a zaatikové žlaby se nedoporučuje řešit klempířskou.


Mezistřešní žlab

Převýšení zadní strany nástřešního žlabu oproti přední naválce musí činit minimálně mm. Sklon střechy by proto neměl být nižší než 15°, aby nebyla rš. Skrytý nadřímsový žlab Rheinzink. Je více možností, jak vytvořit tento detail. Ale proč vytvářet detail technicky složitý a finančně náročný, jako.


Pokud ne, žlab prostě přeteče. Okapy musí splňovat evropské normy. Měli by být strojně zpracovávané - tzn. Je nesporné, že okapy jsou nepostradatelným doplňkem střechy.


Navrhovat a provádět mezistřešní žlab jako klempířskou konstrukci norma nedoporučuje. Pro použití patinujících plechů jako je měď, hliník, titanzinek apod. Vodotěsnosti tohoto plechového žlabu nemůže věřit nikdo.


Otázkou je, jak cenný historický nábytek je v místnostech pod žlabem. Detail 602: Opracování zaatikového žlabu fólií FATRAFOL. Nadřímsový, zaatikový žlab – žlab krytý římsou,.


Minimální spád střechy. Ať již stavíte nebo navrhujete plochou, šikmou nebo strmou střechu, vždy je potřeba. Podle velikosti potřebného výkonu zvolíme správnou délku topného kabelu EKOHEAT CAB 20. Rozteče C-C budou v tomto případě - 8cm. Fixace bude prováděna pomocí nalepených kovových nebo plastových fixačních.


Toto zajistí okapní plech s ukončením pod okapní žlab nebo do okapního žlabu. Při montáži žlabu je nutné zajistit dostatečný spád tak, aby byl spolehlivě zajištěn odvod vody. Je-li délka žlabu větší než m, je nutné žlab vyspádovat do dvou směrů.


Mezistřešní žlab

Háky je potřeba ohnout tak, aby jejich osazení respektovalo sklon střechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.