pátek 20. prosince 2019

Voda na dně myčky

Voda na dně myčky

V myčce je voda na dně : důvodů a jejich odstranění 06. Leave a comment Pokud je v myčce nádobí voda v dolní části, může dojít k poměrně malým důvodům poruchy Mnoho lidí používá myčky k ukládání svého volného času. Podívali jsme se na základní způsoby, jak vypouštět vodu v případě nejrůznějších poruch z myčky , ale existují i jiné důvody, proč může voda zůstat na dně stroje - například závada softwarového modulu.


Voda na dně myčky

Po umytí nádobí mi nyní zůstává voda v celé kruhové výpusti na dně myčky a nevypustí se jako dřív. Stále mi bliká kontrolka soli přesto,že je doplněná. S Finishem se podrobněji podíváme na to, jak vaše myčka funguje a pracuje v. Ve skutečnosti se naplní vodou jen dno a případně nejnižší police v myčce. Skleničky, hrnečky i misky skládáme do horního koše, a to dnem vzhůru a nejlépe také našikmo, aby voda stekla i zespodu a nedržela se tam.


Plastové náčiní, nádobí i krabičky také myjeme v horním koši, co nejdále od topného tělesa, které je obvykle umístěno na dně myčky – nechceme, aby se plast teplem zdeformoval. Jaké budou náklady na opravu? Postupy pro odstranění problému.


Voda na dně myčky

Zjistíte-li, že v myčce stojí voda , je důležité nejprve identifikovat problém. Kontola a vyčištění filtru. Nejprve zkontrolujte filtr myčky. Právě ten je nejčastější příčinou stojící vody.


Filtr totiž může být zablokovaný. Do myčky nádobí se asi nenapouští voda , protože myčka odsaje a pak, když se má napouštět, tak chvíli normálně hučí, asi po tu dobu, co se má napustit vodou a pak ztichne a vteřiny se zastaví - program se zastaví. Je to vážný problém, tedy myslím tím že je myčka na odpis, nebo mám zavolat opraváře? Už to jednou udělala, já myslela, že jsem ji nějak asi ucpala. Nejhorší je snaha dát do myčky víc kusů, než na kolik je tam místo.


Zkuste se znovu podívat do manuálu ke stroji, kde výrobce většinou doporučuje rozložení. Když je na sebe nádobí moc namačkané, v prohlubních zůstane voda , které se nezbavíte. Dobré je po skončení programu myčku také trochu pootevřít, aby mohla uniknout pára.


Bežně se do myčky do prostoru na sůl sype až 75kg soli. Pokud se nějaké zrnka soli odplaví, tak je můžeš rukou sebrat a vhodit tam, kam patří. Jinak se rozpustí při následujícím cyklu mytí.


Na dně myčky je odtokový filtr a čerpadlo, ke kterým se snadno dostanete po vyndání košů. Dnešní myčky mají funkci aquastop, takže automaticky přeruší přívod vody do myčky , případně se samy vypnou, pokud z nich vytéká voda. Po zastavení myčky zkontrolujte těsnění dvířek a vyčistěte přívodní i odpadní hadici.


Měli jsme něco podobného, manžel myčku vytáhl odšrouboval boční kryt je tam černá hadice přidělaná sponou na odpad s té hadice vytáhl ucpávku přidělal to zpátky a vše v pohodě jo a nezapoměň zkontrolovat jestli není vytečená voda na dně myčky je tam plovák který nepustí cyklus pokud je na dně voda , a savo nebo čistič odpadu myčce neublíží máme to. Ano, myčky dnes bohužel recyklují vodu na mytí nádobí, což mnohdy způsobuje velké problémy s jejich zanášením. V takovém případě čerpadlo nemůže normálně vyčerpat odpadní vodu a špinavá voda , i když částečně, zůstává na dně nádoby na mytí.


Někde v systému došlo k zablokování. P Sůl doplňte před zahájením jednoho z úplných mycích programů. Předejdete tak tomu, aby na dně myčky zůstaly ležet krystaly soli nebo slaná voda , které by mohly způsobit korozi. Otevřít A Vyjměte koš a potom odšroubujte víčko zásobníku na sůl.


B Před prvním mytím do zásobníku na sůl nalijte litr vody. Zadání Myčka nádobí Bosch SPS 69T12EU hlásí chybu E2 přičemž odpadní hadice je průchozí (nalitá voda volně protéká nazpět). Voda při mytí zůstává na dně myčky. Vrtulka čerpadla odpadní vody se volně točí.


Nabídka Dobrý den ,děkuji za poptávku. Tato chyba bývá většinou zanešeným čidlem. Z procent stačí jeho vyčištění a myčka běží. Myčka se nevypíná, na dně u sítka je voda. Máme tuto myčku asi dní v provozu,zatím myla dobře a tiše, dnes jsem myla sklo Rychle 45st ale hned ani ne po ukončení programu ukazatel času svítil plný nul sama se nevypnula a svítila ikona pro sůl a vodu.


Vodu jsme dle návodu odsáli, rozebrali sítko, nic jsme nenašli ,co by ucpalo odtok vody. Unsubscribe from Pavel Sýkora? Sami Sobě - Instalace myčky na nádobí do již hotové kuchyně - Duration: 15:13.


Voda na dně myčky

Porucha myčky už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Bosch (model z hlavy nevím, ale má samostatnou výsuvnou plochu na příbory nahoře, ne košík na příbory).


E2 na dně myčky se drží voda a nádobí je neopláchlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.