neděle 5. ledna 2020

Velikost záchodové mísy

Náplň: Místnosti WC, klozetové mísy Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Velikost místnosti WC, rozdělení záchodových mís, závěsné a stacionární. Zkrášlete svůj záchod a vyberte si dokonalé záchodové prkénko, které bude perfektně sedět na záchodové míse a zároveň vypadat vkusně. Vzdálenost mezi okrajem záchodové mísy a dovnitř otevíravým křídlem dveří v kterékoli jeho poloze 3mm. Prostor pro umístění záchodové mísy nesmí být přístupný z obytných místnosti (obývací pokoj, ložnice, kuchyň, jídelna).


Záchodová mísa musí být v samostatné místnosti v bytě se 3-obytnými místnostmi. V bytě s 1-obytnými místnostmi může být mísa v koupelně. V bytě nad obytných místností musí být záchodové mísy. Druhá záchodová mísa může.


Závěsné WC mísy jsou jednodušší na údržbu, ale náročnější na instalaci, protože vyžadují použití podomítkové nádrže. U stojící verze záchodové mísy máte na výběr mezi WC s keramickou nádrží (tzv. kombík) a WC s plastovou nádržkou na zeď. Důležitým parametrem WC je počet litrů na spláchnutí. Při výběru sanitární keramiky se doporučuje vzít v úvahu nejen tvar, barvu a design, ale také velikost záchodové mísy. Z tohoto parametru bude záviset na pohodlí uživatelů hygienického výrobku.


Jak správně zvolit rozměry toaletní misky a jaké jsou standardní rozměry různých druhů sanitární keramiky. Chcete-li správně zvolit velikost toalety, musíte nejprve provést měření na toaletě a určit: šířku a délku místnosti. U záchodové mísy kombi (záchod spojený s nádrží) měřte vzdálenost od otvorů v míse ke svislici směřované od vrchní hrany nádrže z důvodu, aby prkénko s víkem drželo ve svislé poloze a nepadalo samo dolů.


Na tento problém dejte obzvláště pozor u dřevěných prkének. Jsou těžší a často padají. Je přece velmi nekomfortní sedět na záchodě a mít víko od. V této části jsou stanoveny požadavky (zejména rozměrové) pro bezbariérové užívání např. Možno zdůraznit – ve stavbách pro zdravotnické a sociální služby musí osazení vany umožnit používání zvedáku nebo jiného technického zařízení pro přesun osob s omezenou schopností pohybu do vany.


Velikost záchodové mísy

Jestli se dveře otevírají ze strany, doporučuje se rozměr m zvětšit na m. Nejmenší rozměry záchodu jsou při kombi WC × m. Pokud máme záchodovou mísu se středně nebo vysoko. B) a vnější délku od šroubů ke kraji záchodové mísy (C). D), nádržky se často rozšiřují a vysoké nebo mohutné sedátko by vám mohlo přepadávat. V kategorii WC sedátka nabízíme modely v dostatečně široké škále provedení materiálů, barev, dekorů a tvarů. WC prkénko vyladí klozet podle Vaší fantazie.


Funkce je na prvním místě, ale nebojte se inovací! Před vlastním nákupem prkénka si změřte následující rozměry stvajícího prkénka popř. Mezi nejdůležitější patří rozteč připevňovacích šroubů (A). Není snad nic horšího než koupit shodný tvar a doma zjistit, že kvůli jiné rozteči není možné prkénko nainstalovat. Ty nabízejí prodejny nebo e-shopy se zdravotnickými pomůckami.


Velikost záchodové mísy

Vyrábějí seí i varianty s madly. V bytech majících dva a více pokojů musí být jedna záchodová mísa umístěna. Nejoblíbenějším typem jsou dnes závěsné záchodové mísy.


Proto měřte a nakreslete si přesné rozměry současného prkénka. Zavěšené záchodové mísy jsou oblíbené a praktické, najdeme je skoro. Co nám jistě umístění záchodové mísy ovlivní jsou normy. Ty určují velikost prostor k tomu potřebných i umístění z hlediska koupelny. Budeme-li tedy hovořit o toaletě jako o samostatné místnosti, norma určuje minimální velikost pros.


Velikost záchodové mísy

Na trhu jsou totiž k zakoupení záchodová prkénka s různou vzdáleností, a tak ne všechna mohou padnout na váš záchod. Dalším důležitým parametrem je vnější šířka a vnější délka od šroubů ke kraji záchodové mísy. Tím se zvolí velikost samotného prkénka.


Zaměřte se také na vnitřní šířku a délku mísy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.