čtvrtek 12. března 2020

Ucpaný odpad ve zdi

Na ucpaný odpad postačí velký sáček jedlé sody, který nasypte do sifonu, přilijte 2ml octa a zalijte po chvilce vroucí vodou z konvice. Pozor, udělá to poměrně velký gejzír. Celý proces zopakujte.


Když je sifon odmontovaný, zjistěte jestli trubka ve zdi odtéká, ucpávka může být až dále v trubkách , (pak přichází na řadu ruční pero na čištění odpadů). Pokud voda v trubce odtéká, namontujte sifon zpět, počítejte s tím že můžete potřebovat nová těsnění. Jak na ucpaný záchod? Před touto operací si doporučuji odskočit. Zurčení vody a typická vůně jsou velmi návodné a není nic horšího, než muset pracovat se zkříženýma nohama.


Na vyčištění ucpaných trubek dál za sifonem vám Hyla také pomůže. Tady už se neobejdete bez něčeho, co se dá strčit do trubky a. Pokud je odpad ucpaný dál od umyvadla nebo až ve zdi , tak kupte protahovací pero na čištění odpadů (stojí asi Kč) a pomocí jej zkuste ucpaný odpad prorazit. Pokud nepomůže hydroxid sodný ani protahovací pero, tak se obraťte na odborníka-instalatéra, který pomocí elektrické protahovací spirály odpad bez problému vyčistí. Vyčistili jsme hadici až ke zdi , použili chemické přípravky, ale odpad je ucpaný někde hlouběji v. Vyzkoušeli jste ucpaný odpad nebo toaletu vyčistit ručně pomocí zvonu a. Poradí si se zbytky jídel, které zůstaly ucpány ve dřezu, s chomáči. Máte-li sundaný sifon, vyčistěte i alespoň tu část odpadní trubky ve zdi , na kterou.


Poté povolte i závit na trubce. Sůl je schopná účinkovat do větší hloubky trubek, zatímco louh účinkuje na okraji odpadu a zbytek usazenin tak zůstane v trubkách ve zdi. Když nepomůže mechanické ani chemické čištění, přichází na řadu instalatérské pero, kterým můžete zkusit odpad pročistit, nebo také tlakové čištění zahradní hadicí a wapkou. Babské rady na ucpaný odpad.


Způsobů, jak si poradit s ucpaným odpadem jen s pomocí toho, co najdete ve spíži, je hned několik. Počítejte ale s tím, že všechny výše uvedené přípravky musíte nechat působit déle než agresivní chemické prostředky. Máte ve své domácnosti zanesený nebo ucpaný odpad ? Poradíme, jak vyčistit ucpaný odpad u dřezu a umyvadla, jak na ucpaný odtok u vany bez volání havarijního servisu!


Ucpaný odpad ve zdi

Dozvíte se, čím vyčistit odpadové potrubí od wc, jak demontovat silně zanesený sifon a jak čistit odpad instalatérským perem. Spolu vyřešíme jakýkoliv problém s odpady nebo kanalizací pomocí. Odšroubujte sifon tak, abyste se dostali až k odpadnímu svodu ve zdi. Může se stát, že to někdy nepůjde u sprchové vaničky, záleží na její instalaci, další problém představuje vana komplet obezděná (řemeslník zapomněl na dvířka).


Kde jsou dvířka, tam se dá se sifonem, byť hůře, manipulovat. Mám problém s odpadem v kuchyni ze dřezu. Jenže problém je v tom,že ne sifon,ale ve zdi trubky. A tak touto cestou prosím o r. Ucpaný odpad zkuste sami prorazit pomocí různě silných spirál. Opět si připravte kbelík anebo lavor.


Vyšroubujte sifon, co nejvíce to půjde, tak abyste se dostali až k odpadnímu svodu ve zdi. Konec pera opatřený očkem natlačte do. Výhodou soli je, že dokáže působit ve větší hloubce trubek než louhu, ten účinkuje jen na kraji odpadu, takže v trubkách ve zdi může klidně zbytek usazenin zůstávat. Ve chvíli, kdy nepomáhá čištění mechanickou cestou a chemie je na odpad krátká, sáhněte po instalatérském peru, které můžete běžně zakoupit v domácích potřebách či v potřebách pro kutily.


Na internetu sice najdete řadu ra jak vyčistit odpad a jak postupovat v případě nejasných ucpávek potrubí, ale bohužel ne vždy se jejich autoři shodují především s praxí, která je pro ucpaný odpad nutná. Mnohé portály Vás neupozorní na možnost vyplavení místnosti splaškovou vodou či na zajištění náhradního odtoku pro tlakovou vodu. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma.


Vyvarujte se používání kyselin – např. Nepodařené čištění pomocí chemie může mít navíc nepříjemné následky pro odpad samotný, např. Ucpal se odpad ve vaší vaně? Neplýtvejte penězi na instalatéra, když ho můžete vyčistit sami! Pokud se váš odtok z vany úplně nezastavili, nemusí být třeba užívat žádná drastická opatření.


Pokud i po čištění zvonem odpadní voda nevytváří viditelní vír, sáhněte po některém z chemických čističů odpadu, které dokáží vyčistit i značně ucpaný odpad. Volně dostupné přípravky jako Fredy, Golem sice odpadové potrubí neuvolní v jeho celé délce, louh totiž reaguje ihned z kraje odpadu a uvolněné kusy se mohou usadit dál v potrubí ve zdi a podlaze. Naštěstí, ve většině případů můžete ucpaný záchod vyčistit sami a nemusíte platit instalatéra.


Nečistoty lze většinou odstranit pomocí dobrého zvonu nebo s použitím domácího roztoku vyrobeného z jedlé sody, horké vody a octa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.