čtvrtek 16. dubna 2020

Rozvody topení měď nebo plast

Zazděná nebo zabetonovaná měď je ale vážně ohrožena délkovými změnami v závislosti na teplotě (vlastní dilatací) i dilatací stavebních konstrukcí. Rovněž fyzikální pohyby jako je sednutí stavby, dotvarování betonu apod. Dělal jsem známému topení z plastu (PEX), vše bylo ok do doby, než přetopil kotel. Plast se rozpadl a byl to malér. Pokud by se rozvody dělaly na jakš takš přístupných místech, tak bych šel do železa.


Rozvody topení měď nebo plast

V životě jsem neviděl zarostlou nebo zrezlou trubku v rozvodu topení. Měď časem koroduje, zvláště dojde-li ke kombinaci více materiálů (litinový kotel, měděné trubky, litinové topení atd.). Měď má sice výborné tepleno-izolační vlastnosti, ale také vězte, že teplo si z trubek vezme, zatímco plast nikoliv.


Já si dělal rozvody topení i vody na celém RD sám a jediné spec. Lze volit potrubí z kovu, plastu či vícevrstvých. Přikláním se spíše k pex nebo měď. Na pripojeni teles se vyrabi petivrstvy plast s hlinikovou vlozkou AL-PLEX teplota do 95. Materiál pro rozvody vody: v případů.


Na rozvody topení lze i zde využít trubky plastové , doporučujeme pouze plasty topenářské, nikoli. Budoucí situace: Novostavba s podlažím, přízemí podlahovka zbytek místností radiátory, patro radiátory, podlahy anhydridové, vytápění kondenzační kotel, rozvody k radiátorům půjdou podlahou. Rozvody topení měď nebo plast. Budu rekonstruovat rozvody topení v patře rodinného domu. Máme se rozhodnout do příštího týdne a nevíme, jestli měď nebo plast.


Vodovodní rozvody se v současnosti dělají buď z plastu nebo v mědi. Rád bych, mohl by mě někdo nasměrovat zda udělat. Výzkum a vývoj v oblasti plastů přinesl řadu osvědčených moderních materiálů s mimořádnými vlastnostmi, jako je odolnost proti teplotám, tlaku nebo nízká tepelná roztažnost. Výhody, větší mechanická odolnost, tlaková stráta skoro nulová. Každá havárie může totiž způsobit nemalé škody.


Rozvody topení měď nebo plast

Míru kvality použitých materiálů obvykle doloží technické certifikace, ale pro volbu konkrétního systému trubek a tvarovek je nutné zohlednit i celou řadu dalších aspektů, jako je například provozní tlak či teplota. Jak na topení v mědi nebo plast ? Kvůli nevýhodám kovových materiálů na popularitě získávají rozvody topení z plastů. Viděl jsem u někerých domů co to mají tak bych rád znal názor, vím že měď je lepší. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek).


Jen nechápu,jak se mohou v plastovém potrubí množit legionely,když je voda chlorovaná. Možná když má někdo vodu ze studny. Topení jsem také svařil z PPR trubek jako na vodu.


Rozvody topení měď nebo plast

Píšou,že vydrží do stupnů,což mohu potvrdit. Mám to už leta a bez. Buď plast , nebo měď. Určitě ne již železo!


Měď má hladký povrch – proto neklade vodě odpor a je odolná vůči korozi. Velkou nevýhodou rozvodů z mědi je pracná montáž, vyšší cena a vysoká četnost spojů. Právě spoje mohou být zdrojem problémů v budoucnosti.


Rozvody topení měď nebo plast

Podobné vlastnosti jako rozvody měděné mají rozvody ocelové - nerezové. Kompletní rozvody topení v bytech, rodinných domech a průmyslových prostorách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.