čtvrtek 9. dubna 2020

Sběr víček pro postižené děti 2018

Sběr víček pro postižené děti 2018

Pomoci Rebece můžete nejenom finančním darem, ale také sbíráním plastových víček od PET lahví. Naše školka si vytipuje postižené dítě, které potřebuje pomoc a nasbíraná. Feb Jde o sběr plastových víček od lahví, kterým pomáháme rodičům postiženého chlapce Nikyho získat peníze na léčbu dítěte. Za jednou z nich stojí i Radka Podrázská, maminka postižené Kačenky. Peníze shání pro rehabilitaci své dcery.


Koncem srpna jí sedm pytlů víček přivezli vojáci z pražské letecké základny ve Kbelích, v odhadované hodnotě několika set korun. Sbírka víček pro Lukáška je v plném proudu. Každým dnem se připojují noví sběrači víček a snažíme se vytvářet další a další sběrná místa. Z důvodu nesolidního jednání výkupní firmy jsme byli donuceni ukočit sběr víček. Velice moc děkujeme za ty roky za pomoc ve sběru víček děkujeme.


STÁLE POKRAČUJEME A SBÍRÁME VÍČKA NA DALŠÍ LÉČBY :) Víčka od pet lahví nadále sbíráme na Dominiky léčbu do sanatoria Klimkovic kde je nová terapie v kosmo oblečku :) tuhle léčbu pojišťovna. Milí přátelé, vámi sesbíraná víčka (nejen od PET lahví, ale i od dalších nápojových kartonů), od aviváží, šampónů, sprchových gelů atd. Jupíků bez gumového těsnění,odměrky od Sunaru, celé obaly od žvýkaček Orbit a další podobná víčka od nás vykupuje firma. Stále více lidí sbírá víčka z PET lahví, aby mohla pomoci těžce nemocným dětem. Ve speciálních sběrnách je můžete vyměnit za peníze, které pak můžete poslat lidem v nouzi, některé výkupny ale peníze přímo posílají na sbírky nemocných dětí.


Tady je podrobný návo jak víčky můžete pomoci. Neplatí pro výkup víček v Olomouci. Třídění podle barev: červená – všechny odstíny červené, zelená – všechny odstíny zelené, modrá – všechny odstíny modré, žlutá – všechny odstíny žluté, bílá – všechny odstíny bílé barvy. Cimbálovka na dětském letním táboře pro zrakově postižené děti (slabozraké a nevidomé) ve Veverské Bitýšce. Natáčeno v pondělí 6. Sbírají je mladí, staří, děti ve školkách, dokonce celé školy i firmy.


Je ale sběr víček skutečně efektivní? S koncem výkupu víček firmou Eko trade plus zastavila před časem sběr víček pro nemocné děti rovněž městská policie v Kolíně. Zbylé firmy mají požadavky, které není možné v tak velkém množství, jež se nasbíralo, splnit,“ vysvětlila na internetových stránkách policie Helena. Referentka Plastožrouta Adéla Tomšů Právu sdělila, že sběr víček její společnosti nadále roste.


Sběr víček pro postižené děti 2018

Sběr organizovala tři roky. I přesto se ale výzvy na sběr víček stále objevují. Asi jste již nějakou výzvu na sběr víček od PET láhví slyšeli, nebo vaše děti už víčka aktivně sbírají třeba ve škole. Tato obyčejná plastová víčka se v posledních letech stala neobyčejným symbolem naděje a solidarity pro ty, kterým život rozdal špatné karty. Základní škola Světlá nad Sázavou, Lánecká 69 příspěvková organizace.


Za dovezené pytle víček dostanou peníze, které jsou použity třena na pořízení invalidního vozíčku pro děti. Víčka dovezená do sběrných dvorů poté zaměstnanci společnosti Jelínek-Trading, která se specializuje na recyklaci plastového odpadu, protřídí a dále zpracují. Před vánoci proběhlo na naší škole vyhodnocení sběru víček pro postižené děti. Naše třetí třída se umístila na 1. Dostali jsme šlehačkový dort a měli jsme velkou radost, že jsme pomohli dobrým skutkem.


Všem rodičům za sběr děkujeme. Mrkněte, jak si vede Váš třídní tým. Zatim to nikdo nelajknul.


Prosíme také sběrače, aby byli tak hodní a nedávali mezi víčka jiný materiál, jako například baterie, kovová víčka a gumová či celofánová těsnění. Jako finanční pomoc je sběr ale naprosto neefektivní. V místní mateřské škole se zapojili do pomoci nemocným dětem sběrem plastových víček z PET lahví, džusů a mléka.


Sběr víček pro postižené děti 2018

Webovská prezentace organizace Ekologický institu Veronica zabývající se ekologií, ochranou přírody a krajiny, ekologickým zemědělstvím, ekologickým stavěním, odpady, praním a čištěním v domácnostech, obnovitelnými zdroji energie apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.