úterý 11. srpna 2020

Ucpané potrubí

Ucpané potrubí v kuchyni, ucpaný odtok v koupelně nebo zanesený sifon je častým problémem, který nelze zanedbávat. Lze použít klasický zvon (ne na sucho, voda by měla zakrývat celý odtok) a nebo prostě dřez či umyvadlo zašpuntujeme, naplníme, špunt rychle vytáhneme a necháme vodu působit jako beranidlo na vzniklou zátku. Jestliže voda odtéká pomalu, ale je vidět, že to trochu jde, celou. Nečistoty v odpadním potrubí můžete zkusit prorazit takzvaným pérem (prodává se o různém průměru i délkách, cena k doptání v obchodě) Foto: Thinkstock Čím menší je spád trubek, tím častěji odpady čistěte preventivně (alespoň jednou měsíčně), například kuchyňskými surovinami, které zmiňujeme v babských radách.


Ucpané odpad wc, jak poznám problém a co dělat? Pokud se Vám v toaletě najednou začne hromadit voda – vytváří se hladinka větší než obvykle, tj. V případě že je ucpávka dále v potrubí vypuštěná voda vyteče někde jinde, to značí že je ucpané společné potrubí. Obvykle voda vyteče na. Pracujte zvonem tak dlouho, dokud voda nebude plynule odtékat - při vypouštění vody se tvoří viditelný vír, to je známka, že se narušila konsistence usazenin v potrubí a proud vody je spláchl dále do kanalizace.


Obsahují nezávadné bakterie, které rozkládají organické látky usazené v potrubí a nenarušují povrch. Prostě jim bakterie chutnají. Přípravky se hodí tam, kde se odpadní vody jímají do septiků.


Při čištění je třeba nastartovat biologické procesy, proto se nechá potrubím protékat asi sekund teplá voda. Konzervace rozvodů vody, plynu a tepla, včetně topných těles, se provádí směsí vody, vzduchu a konzervační látky (pro každý typ potrubí je vhodnější jiná konzervační látka a tak je potřeba si dopředu ujasnit o jaký materiál se jedná). Zprůchodněným kolínkem se mi potom bez problému podařilo do potrubí prostrkat elektrikářský stahovací (ohebný), pásek dlouhý asi 2mm. Baterii jsem tedy radostně namontoval zpět, ale přišlo zklamání, neboť se nic nezměnilo a studená voda dál teče jen slabým proudem.


To znamená, že podobný problém je ještě někde jinde ve zdi, možná jiné koleno, nebo T kus. Jestliže je potrubí hodně ucpané tukem nebo vodním kamenem, předchozí způsoby problém nevyřeší. V takové situaci je nutné zprůchodnit potrubí vysokotlakým čištěním. Tento způsob je vhodný také na ucpaný záchod. Pravidelné čištění odpadů a odpadního potrubí se rozhodně vyplatí.


Rytmická kytara aneb i beglajt může být zábava! Někdy stačí jen pár minut. Coca cola, která obsahuje mimo jiné kyselinu fosforečnou, dokonale pročistí vaše ucpané potrubí.


Stačí, když jednu láhev (litr) nalijete přímo do sifonu a necháte působit několik minut. V sifonu to začne bublat, což je známka reakce nečistot a oblíbeného nápoje. Kromě běžného čištění zajišťuje společnost rovněž opravy potrubí , a to bezvýkopovou i výkopovou metodou. Pro čištění potrubí má firma k dispozici až výkonných strojů. Potřebujete-li rychle a kvalitně vyčistit ucpané potrubí v Praze, obraťte se na firmu HERČÍK a KŘÍŽ.


Dozvíte se, čím vyčistit odpadové potrubí od wc, jak demontovat silně zanesený sifon a. Musíte však dokonale zaslepit všechny vývody odpadů a potrubí zaplavit. Když se Vám ucpané potrubí nepodařilo vyčistit svépomocí, nebo se Vám nechce kupovat spirála či sundávat sifon, pozvěte si odbornou firmu. Na ucpané odpady rozebráním sifonu, chemií, biologií i hrubou.


Ucpaný odpad zvládnete i svépomocí, záleží však kde je odpad ucpaný a čím je ucpaný. Odčerpejte vodu z mísy. Mísa ucpaného záchodu je zpravidla plná nežádoucí tekutiny. Snažte se ji tedy co nejvíce odstranit. Nejelegantnějším řešením je ruční pumpička či hadička na vypouštění akvárek, tu však nemá každý po ruce.


Ucpané potrubí

Nabízíme strojní čištění stoupaček, kanalizací a domovních odpadů. Jsme profesionálové, kteří svému řemeslu rozumí. Máte ucpané potrubí , kanalizaci, odpady nebo stoupačky?


Vlastníme velké množství výkonné techniky, díky které jsme schopni Vám nabídnout rychlou reakci, kvalitní sužby a hlavně nízkou cenu!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.