čtvrtek 13. srpna 2020

Ucpany odpad sprcha

Vyřešte ho i bez odborníka! Povedlo se vám ucpat odpad v koupelně? Nevěste hlavu, poradíme vám co s tím. Občas se to stane v každé domácnosti – najednou se ucpe odtok a voda.


Odpad je možné vyčistit i pomocí biologických enzymatických přípravků. Obsahují nezávadné bakterie, které rozkládají organické látky usazené v potrubí a nenarušují povrch. Prostě jim bakterie chutnají. Přípravky se hodí tam, kde se odpadní vody jímají do septiků.


Nabízíme rychlou, levnou a profesionální pomoc s ucpaným odpadem. Zdravím, už dvě hoďky se rejpu v odpadu od sprcháče. Než zavoláte instalatéra, zkuste si.


Na ucpaný záchod si půjčte tlakovou a čisticí pumpu. Nezapomeňte přikrýt podlahu. Spolehlivým pomocníkem na ucpaný odpad je zvon, s jehož pomocí vytvoříte silný tlakový ráz, který ucpaný odpad prorazí.


Obvykle stačí jen pár prudších pohybů a odpad bude zase bez problémů odtékat. Je však třeba vědět, jak na to. Měli jsme podobné potíže, odpad ve sprcháči byl celý špatně udělaný, měl špatný sklon a zatočení.


Pomohlo až předělání - dala se tam úplně plochá vanička a ještě se zvedla, odpad se vyměnil. Na začátku problému voda z umyvadla, z dřezu, vany nebo z toalety odtéká pomaleji, než je běžné. Ucpaný odpad poznáte velice rychle. Později může přestat odtékat zcela, nebo se dokonce odpad dostává do některých míst odpadního systému, a tak se vám může stát, že zatímco vypouštíte vodu z dřezu, tlačí se vám ve vedlejší místnosti do vany. Jak vyčistit ucpaný odpad octem.


Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. Dozvíte se, čím vyčistit odpadové potrubí od wc, jak demontovat silně zanesený sifon a jak čistit odpad instalatérským perem. Spolu vyřešíme jakýkoliv problém s odpady nebo kanalizací pomocí letitých zkušeností. V každé domácnosti se čas od času ucpe odpad.


Nevábný pach, voda buď odtéká stále pomaleji, nebo se druhým odtokem vrací… To je klasický scénář ucpaného nebo ucpávajícího se odpadu. Spolubydlící se podařilo totálně ucpat sprchový kout. Poradíme vám, jak na to.


Voda už téměř neodtéká a nevím, co s tím. Radila jsem se s kamarádem, shodli jsme se na tom, že mechanicky to asi nepůjde, tak doporučil krtka, ale říkal něco o tom, že závisí, jestli jsou trubky z plastu nebo z kovu, což já netuším. Jak uvolnit ucpaný odpad ve vaně. Ucpal se odpad ve vaší vaně?


Neplýtvejte penězi na instalatéra, když ho můžete vyčistit sami! Pokud se váš odtok z vany úplně nezastavili, nemusí být třeba užívat žádná drastická opatření. Neodtékající voda a zápach.


Potíží se můžete zbavit během chvíle. A většinou to zvládnete sami, bez pomoci instalatéra. Možností, jak vyčistit odpad je několik. Všude, kde vám doma teče voda, dejte sítka.


Umyvadlo, dřez, vana nebo sprcha. Při umývání nádobí se do sifonu dostávají zbytky potravin. V koupelně se voda nejčastěji ucpe kvůli vlasům.


Pořiďte si sítka a veškerý nežádoucí odpad hodíte jednoduše do koše, místo toho, aby se vám usazoval v trubkách či sifonu. Pokud nemáte po ruce gumový zvon ani chemikálie a bojíte se odmontovat sifon, jako nouzové řešení vám může pomoci sprcha. Z hadice odšroubujte hlavici a pak ji pevně přitiskněte na mřížku odpadního otvoru.


Aby zbytečně neutíkal tlak, utěsněte hadici po stranách mokrým hadrem, který pořádně přitlačte. Použijte péro na odpad. Moderní vychytávkou, kterou můžete použít na ucpaný zácho je tzv.


Jedná se o ohebnou hadici, která se používá stejně jako drát. Kovové péro na odpad se však dokáže dostat hlouběji – je tedy účinnějším řešením, pokud je překážka dále než v prvních 20. Flexibilní sifon s převlečnou kov.


Nezoufejte, jestli ani nyní to nevyšlo a odpad zlobí dál. Znovu odšroubujte sifon a vše pročistěte instalatérským perem. Protože problémy vznikají především v ohybech trubek, zkuste je rozšroubovat a pročistit, jak jen to půjde.


Pokud budete pracovat s instalatérským perem, otáčejte jím ve směru hodinových ručiček, nikdy ne na opačnou stranu, jinak odpadní systém. Při vypouštění vany nám vytéká voda ze sprch. Přemýšlíme o použití Hydroxidu sodného, ale nevíme jestli nemůže poškodit plast.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.