úterý 18. srpna 2020

Ucpaný záchod krtek

Ucpaný záchod krtek

Jestliže výše uvedená rada nepomohla, přichází na řadu použití chemických prostředků. Jedním z nejlepších a nejpoužívanějších přípravků na čištění odpadů, je Krtek. Nalijte ho do WC, spolehlivě rozpustí veškeré organické látky. Nechte ho působit a poté zalijte horkou vodou. Moderní vychytávkou, kterou můžete použít na ucpaný záchod , je tzv.


Ucpaný záchod krtek

Jedná se o ohebnou hadici, která se používá stejně jako drát. Kovové péro na odpad se však dokáže dostat hlouběji – je tedy účinnějším řešením, pokud je překážka dále než v prvních centimetrech odpadu. Ucpaný záchod je běžným problémem, který se alespoň čas od času vyskytne. Na ucpanou toaletu velmi dobře zabírá tzv. Ten krtek je v podstatě hydroxid sodný (někdo říká louh), takže myslím že pro.


Zdá se, že záchod se vždy ucpe v ten nejméně vhodný okamžik. Naštěstí, ve většině případů můžete ucpaný záchod vyčistit sami a. Co nedělat, když máte ucpaný záchod ? Rozhodně do něj nesypte žádné chemikálie, které k tomu nejsou určené. Směs zalejete horkou vodou a necháte působit přes noc. Záchod by se měl pročistit.


Pokud to nezabere, bude nutné mechanické řešení jak zprůchodnit ucpaný odpad na WC. Zná to spousta lidí – místo čisté mísy nelibě páchnoucí voda se zbytky všeho možného. Přijměte několik ra které Vám snad se sví. Jak opravit ucpaný záchod.


Podívejte se na jednoduchý návo jak uvolnit ucpaný záchod. Bude vám stačit trocha toaletního papíru a libovolný kuchyňský čistič. Vše zvládnete bez špinavých a smradlavých rukou a hlavně bez nepořádku! Nezapomeňte přikrýt podlahu igelitem. Nandejte si gumové rukavice a pumpu zastrčte na dno WC.


Odpad gumovou částí utěsněte. Držadlem pumpujte nahoru a dolů. Sací síla by měla ucpávku uvolnit. Situaci může vyřešit zvon na ucpaný záchod.


Dostatečně silným pumpováním se Vám může podařit ucpané potrubí wc uvolnit. Zvon je ideální v případě, že nedošlo k ucpání pevným předmětem, pokud došlo, tak bohužel ani on nepomůže. Nepříjemná událost, která občas potká každou domácnost. I v případě, kdy se vám mísa naplní vodou a obsahem, nemusíte vždy hned volat. Mísa je plná páchnoucí vody a neodtéká.


Vím o čem píšete, naše mladá tak ucpala záchod dvěm. Nečistoty se nedaří spláchnout do kanalizace. Pokud se toaleta ucpala jen toaletním papírem, po několika hodinách obvykle dojde k jeho rozpuštění a toaleta opět začne řádně fungovat.


Můžete záchod zkoušet. Ocet, jedlá soda, krtek. Krtek si s odpadem v drtivé většině poradí, protože obsahuje žíravinu, která zbaví záchod nečistot a současně i bakterií. Méně agresivním způsobem je balení jedlé sody. Nasypte ho do mísy a zalijte octem.


U nás doma, když se zacpal záchod , tak to čistil manžel, půjčené péro nepomáhalo, přípravky typu krtek nepomáhaly (spíš to zhoršovaly) takže nakonec jsme celý obsah záchodu (naštěstí většinou s vodou) růčo vybrali a manžel odmontoval celou mísu a dole v místě, kde vede z mísy do odpadní trubky taková ta gumová „hadice“, tak tam to bylo většinou ucpaný. Vyřešte ho i bez odborníka! Povedlo se vám ucpat odpad v koupelně? Nevěste hlavu, poradíme vám co s tím.


Občas se to stane v každé domácnosti – najednou se ucpe odtok a voda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.