pondělí 5. října 2020

Výměna hlavice topení

Víte, že programovatelná termostatická hlavice , která umožňuje regulaci topení v závislosti nejen na teplotě, ale i čase, dokáže ušetřiř až energií na vytápění? Přitom její cena není o moc vyšší než cena klasické termostatické hlavice. Když začne topná sezóna a topení netopí, většinou to má tyto příčiny. Buď je vzduch v radiátoru a je třeba ho odvzdušnit.


Výměna hlavice topení

Nebo je zatuhlý ventil topení. Ve videu se dozvíte, jak. I manuální termostatická hlavice umožňuje nastavit teplotu s přesností kolem °C, u hlavic s termostatem je to ještě přesnější.


Nebudete muset dlouze větrat ani platit přehnané účty za topení. Domácnosti s radiátory vybavenými termostatickými hlavicemi ušetří každý rok až čtvrtinu financí za vytápění. Výměna termostatické hlavice 2. Při výměně radiátorových ventilů a termostatických hlavic lze jednoznačně doporučit výhradně odborného a seriózního zhotovitele. Není třeba vypouštět radiátory. Tento nešvar vyřeší programovatelná hlavice – topení automaticky zapne ještě před naším příchodem domů.


Mnoho z vás by rádo instalovalo do své domácnosti regulační systém topení a začalo šetřit na topných nákladech. Naopak lze doporučit manuální zásahy jen v omezené míře, typicky od nastavení 5. Dobrý den, chtěl bych vyměnit stávající hlavici na topení za novou, programovatelnou (viz. fotopříloha). U jednoho z radiátorů přestala fungovat termostatická hlavice a topení je neustá.


Tento ceník topenářských prací slouží jako nezávazná objednávka. Jednotkové ceny obsahují pouze samotnou práci bez materiálu. Do jedné objednávky můžete vložit položky z ceníků různých profesí.


A nyní jsme s přítelkyní maximálně spokojeni, hlavice detekují otevřené okna zastavují topení , dají se lépe nastavovat jednotlivé časy topení v zónách, celkově aplikace je mnohem lepší. Hlavice pro radiátory. Umí to sledovat i vlhkost, ale přijde mi, že je tam dost velká odchylka měření. Navíc mi ČEZ nabídnul namontování hlavic zdarma jako službu, i když to nebylo potřeba, sundal.


Rozhoduji se, zda zvolit klasickou hlavici, nebo programovatelnou. Jedná se o výměnu na dvou radiátorech, tedy hlavice. Bohužel mnou zakoupené hlavice na radiátor nepasovaly.


A potřebné redukce jsem nesehnal. Topení je těžko regulovatelné a buď topí naplno nebo netopí vůbec. CHtěl bych radiátory osadit termoventily s hlavicemi, kde si nastavím teplotu jakou potřebuji. Našel jsem například toto: pro 1. Potřeboval bych vědět, které ventily a hlavice mám koupit, aby mi tam pasovaly. S pomocí tohoto termostatu můžete mít doma teplo vždy, když to potřebujete, bez zvýšení nákladů na topení (např. zapne radiátor půl hodiny předtím, než přijdete domů).


Termostatické hlavice jsou nedílnou součástí moderních domácností, kde udržují teplotu na námi nastavené komfortní hladině a díky probíhající regulaci šetří naše peníze. Jako zajímavou alternativou jsou dnes poměrně často skloňované digitální termostatické hlavice , které dovedou Váš komfort vytápění k dokonalosti díky možnosti nastavení několika. Radiátorové hlavice dělíme na ruční a termostatické, které je možné ještě segmentovat na manuální a digitální. Detailní popis ke každé skupině radiátorových hlavic najdete v dané kategorii nabízeného zboží.


Pokud potřebujete poradit s výběrem termostatické hlavice , kontaktujte nás na tel. Montáž termostatické hlavice 1. Odšroubujte a sejměte ochrannou krytku z termostatického ventilu. Cvaknutí znaméná, že je hlavice připevněna. Demontáž hlavice danfoss: Autor: petr vaník Datu21. Fotogalerie: Zdravím, protože zřejmě zustal viset ventil - viz krouzek - potreboval bych sejmout hlavici danfoss - jenže netuším jak.


Mohl by mě někdo znal. Výslovně sem ale nepatří opravy radiátorů a rozvodů ústředního topení – ty tedy hradí majitel bytu. Nájemník zajišťuje a hradí výměny žárovek, stejně jako třeba opravy či výměny vypínačů, zásuvek, zvonků, ale třeba i prahů, lišt nebo jednotlivých částí dveří a oken včetně kování a klik.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.