pondělí 23. srpna 2021

Zemnící pásek spojky

Pomocí kusů betonové dlažby byl pásek po celém obvodu podložen tak, aby nikde neležel na zemi a beton tak mohl dokonale zatéci ze všech stran a pásek obalit. Před betonáží jsme všechny spoje opatřili dostatečnou vrstvou gumoasfaltu. Použijeme-li FeZn pásky, je třeba vývody opatřit protikorozní ochranou.


Zemnící pásek spojky

Svody by měly být vyvedeny k hlavnímu rozvaděči, popř. Protikorozní ochrana platí pro veškeré. Pokládku zemnícího pásku jsme realizovali dle výkresu zemnění v projektové dokumentaci od společnosti G SERVIS CZ.


Zemnící pásek jsme koupili v prodejně KV. SMS nebo e-mail, ozvu se zpátky. Nabízíme veškerý telekomunikační materiál, elektroinstalační a zemnící materiál ( zemnící pásky) používaný na výstavbu metalických nadzemních i podzemních telekomunikačních rozvodů a optických rozvodů. Kompletní sortiment příslušenství pro LED pásky.


Nejvyšší kvalita za rozumnou cenu. E-shop a kamenná pobočka v Praze s internetovými cenami. Hmotnost ve svitku cca kg. Jeden z mých stavařů v průběhu dojel pro zemnící pásek. Vhodný do základových.


Když se vrátil tak si dle projektové dokumentace vyznačil kde budou vývody pro hromosvod a pod domovní rozvaděč a následně se už bez mé asistence pustili do řezání a spojování zemnícího pásku. Po přidělání všech vývodů ještě měděným sprejem zastříkali všechny spojky aby nedošlo časem k jejich. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.


Jak nejsnadněji položit zemnící pásek ? Chceme ho dát na plocho, aby měl lepší styk se zemí a zatížit kameny, aby se nezvedal. Pak na to zahutnit kameny (dle projektu) a pak vylít pasy. Máme ho v rozích o 90st. Měděný zemnící pásek , průřez 15mm, průměr otvorů 14mm, rozteč 330mm. Pásek se upevňuje ke žlabu pomocí šroubu vratového M6xa matice límcové M(není součástí balení) s využitím oválných otvorů pásku.


Vyrábějí se pro tyto účely takové zapíchávací nožičky. Která ČSN řeší zemnící soustavu v blízkosti kolejí? Není vyžadován ani z pohledu elektro, protože jsme nepřekročili vzdálenost od přípojného místa, která by to vyžadovala. Jak položit zemnící pásek v zakladových pásech?


Ako spravne izolovat spojky zakladove zemnica? Výpočty a projekty LED osvětlení zdarma. S LED světly máme let zkušeností. Nákup bez rizika - dní na vrácení zboží. Kontaktujte nás telefonicky na.


Položil se zemnící pásek FEzN 30x, celkem role po metrech, něco málo zbylo, který se vypodložil levnou dlažbou ( cca po metru, kostka po korunách :-) ), aby byl celý v betonu. V každém rohu vyveden zemnící drát, průměr 10mm, plus pro rozvaděč prostředkem pásu. Každý spoj byl proveden na spojky a natřen gumoasfaltem.


Zemnící pásek spojky

Z tohoto důvodu jsme při jedné ze svých návštěv stavebnin DEK poprosili jednoho zaměstnance, jestli někde nemají rozbité zbytky betonových dlaždic či jiných výrobků. Vyhovující svorky a spojky jsou v našem katalogu hromosvodních součástí označeny symbolem „tested“. V případě strojního hutnění betonu není p�. V naší prodejně Elektro-Trutnov.


FeZn pouze po celém balení, tedy po 25kg, kde se počítá co kilogram to jeden běžný metr. Páska se používá do výkopu základové desky domu pro hlavní uzemnění. Kde se po cca15m metrech nechávají vývody pro budoucí svody ze střechy.


Zemnící pásek spojky

Tento vývod by měl být cca 1-m nad zákla pro další pohodlné. Je zemnící pásek zabetonovaný v základech povinný, nebo připouští norma i použití zemnících tyčí ? A jestli je přípustné oboje, co je podle Vás cenově výhodnější a co je technicky jednodušší a co Vy osobně preferujete a proč. Doufám, ve Vaší odpověď, protože ty předešlé příspěvky byly jaksi zvláštní, nebo co.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.