pondělí 4. října 2021

Zubni kamen jak odstranit

Zubní kámen není pouze nevzhledný, ale stojí i za celou řadou dalších problémů. Podporuje vznik paradentózy, stojí za zápachem z úst, vznikají kazy zubů a dalších onemocnění. Jak odstranit zubní kámen?


Ještě donedávna bylo odstraňování zubního kamene poměrně drastické, nepříjemné a bolestivé, kdy za pomocí speciálních nástrojů (tzv. kyret) dojde k ručnímu seškrabání kamenů ze zubů. Dnes je to již zastaralé. Velmi jednoduchý způsob, jak si efektivně vyčistit chrup je použití trochu soli se studenou vodou.


Měli byste tak činit 2-3-krát týdně. Sůl je skvělý prostředek pro ústní a zubní hygienu. Zabraňuje tvorbě zubního kamene i kazu. Soda bikarbona Jedlá soda je známým bělidlem na zuby.


Buďte zubařem sami sobě a neutrácejte tisíce za odstraňování zubního kamene a bělení zubů. Mnoho z vás trápí zubní kámen, který vznikne ztvrdnutím neodstraněného zubního plaku. V online světě narazíte na mnoho zaručených tipů, jak se doma zbavit zubního kamene.


Nejrůznější recepty a návody mnohdy opravdu odstraní nevzhledné usazeniny – spolu s nimi ale často i vaše zuby. Přečtěte si, proč zubní kámen vůbec vzniká a jak s ním můžete bojovat, abyste nenatropili více škody než užitku. Jsou tak výbornou alternativou pro lidi, kteří nechtějí jít k zubaři na dentální hygienu – ať už proto, že ho nemají rádi nebo proto, že chtějí ušetřit peníze. Zubní kámen, vzniklý z nahromaděného plaku, vede k onemocnění dutin a dásní. Nejběžnějším a efektivním nástrojem, jak se zbavit zubního kamene, je jedlá soda.


V hrnku smíchejte jednu polévkovou lžíci jedlé sody s ½ čajové lžičky soli. Pak opláchněte zubní kartáček teplou vodou a ponořte ho do roztoku. Vyčistěte si zuby a vyplivněte.


Celý proces by měl trvat pět minut. Jedná se o tvrdou hmotu, která se tvoří na zubech a přispívá k jejich rozpadu. Jakmile se vytvoří, může být opravdu těžké se jí zbavit, i když některé prostředky mohou pomoci, pokud se používají dlouhodobě.


Zde jsou některé tipy, jak se přírodně zbavit zubního kamene. Plak je měkký, pevně přilnavý nános a je možné ho odstranit mechanicky pomocí zubního kartáčku. Ukládá se na povrchu zubů, ale také umělých zubních náhra při nedokonalé hygieně se hromadí a postupně se do něj ukládají minerály ze slin a mění se na tvrdý nános – zubní kámen.


Jenomže to bychom nesměli být my Češi, s vypěstovaným panickým strachem ze zubařů a také i faktem, že každé takové sezení u hygienistky něco stojí, tak hledáme cesty, jak toho docílit pokud. Pomoci vám nemusí jen zubní lékař a jeho zásah do vašich úst, ale také domácí lék, který pomáhá odstranit zubní kámen. Ne každý má zubaře rád a existuje dost lidí, kteří se vyšetření u něj děsí – mají z něj hrůzu a raději by šli na jakékoliv jiné vyšetření. Mohu si sám doma odstraňovat zubní kámen?


Tvoří se mi zubní kámen, přestože chodím pravidelně k zubaři tvori sa mi zubny kamen , chodim pravidelne na preventivku. Zbyly mi pouze dolní osmičky, jak je dobře čistit? To ale není tak úplně pravda. Původně měkký a snadno odstranitelný zubní plak se přeměnou na zubní kámen stává běžnými postupy neodstranitelný.


Zubní kartáček nebo dentální nit je schopna odstranit plak ležící na povrchu zubního kamene, nikoliv kámen samotný. Při úklidu jsou často opomíjené domácí spotřebiče. Přitom jejich čistota je zárukou bezproblémového chodu a delší životnosti, tak vezměte úklid opravdu poctivě. Mechanicky nebo ultrazvukem?


Zubni kamen jak odstranit

O tom, jaké podmínky má povlak v ústech, tedy jak může mineralizovat, rozhoduje do značné míry každý sám. Záchranu lze přitom čekat spíše od zubního kartáčku než od pasty. Těmto bakteriím prospívá sladké nebo kyselé prostředí v dutině ústní, neboť se živí cukry a útočí na zubní sklovinu.


Pokud vás zajímá, jak odstranit zubní kámen z protézy, o slovo se hlásí právě tento pomocník. Cítíte, že na zubech v okolí dásní ulpívá plak a začíná se tvořit zubní kámen? Zřejmě jste podcenili prevenci a nečistili dostatečně. Pokud se chcete stát neodolatelnou a zakládáte si na tom, jak vypadáte, potom byste neměla zanedbávat ani péči o zuby. Zářivý bílý úsměv bez zubního kamene je totiž ten nejlepší módní doplněk.


Právě zubní kámen trápí spoustu z nás, ale jen málo lidí se ho snaží efektivně zbavit. Nic se nevyrovná dodržování pravidelné kvalitní péče o zuby při boji se zubním plakem a kamenem. Zuby si čistěte důkladně a pravidelně dvakrát denně zubní pastou s obsahem fluoridu, vždy alespoň po dobu dvou minut. Pokud se po ošetření bolavého zubu vytvoří váček u dítěte s prvními zuby, je nutné ho odstranit. Příčinou tvoření váčku je jen a jen zubní kaz.


Jestliže je pod dočasným zubem zánět, je opravdu lepší ho vytrhnout, aby se nestal zdrojem infekce pro zárodek stálého zubu. Obsahuje jednak bakterie přirozeně se vyskytující v ústech, jednak bakterie z jídla. Když tyto bakterie ztvrdnou, vytvoří na zubech zubní kámen. Ten lze odstranit pouze v zubní ordinaci pomocí speciálních nástrojů.


Zubni kamen jak odstranit

Ale existuje i několik přírodních způsobů, jak odstranit zubní plak, aby vaše zuby a ústa zůstaly čisté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.