čtvrtek 18. května 2017

Cisteni trouby soli

Sůl jen nasypete do trouby a troubu zapnete na vyšší teplotu. Jakmile sůl žárem zhnědne, je hotovo. Pak sůl z trouby odstraníte vymetením nebo vysátím. A vnitřek trouby potom už jen snadno vymyjete.


Umýt okna, vytřít šuplíky, vydrhnout podlahu. To vše se dá přežít, ale nejhorší je (podle nás) čištění špinavé trouby. Vyzkoušeli jsme, jak si povede při úklidu ocet a zda bude stejně účinný jako běžný čistící přípravek.


Pyrolytické čištění je velmi účinné a šetrné. Některé trvají déle, jiné kratší. Zbytky soli pak z trouby vymeteme nebo vysajeme.


V jiném návodu se sůl spolu s mastnotou odstraní hrubším kartáčem. Zbytek nečistot po solné kůře odstraníte vlhkým hadrem. Pokud jedlou sodu rozpustíme ve vodě, pomůže nám nejen odstranit mastné a špinavé povlaky, ale také z trouby odstraní nepříjemné pachy.


Pokud během pečení kápne na dno trouby těsto nebo tuk, posypeme skvrnu solí a pečeme klidně dál. Po vychladnutí pak troubu pořádně vytřeme vlhkým hadříkem. Kašičku naneste do trouby na znečištěné plochy a nechte asi minut působit, aniž byste troubu zapínali. Pastu naneste pouze na plochy, nikoli na tepelné spirály. To byste se pak divili!


Domácí pasta na čištění trouby : pastu naneste a nechte působit (Zdroj: FTV Prima) 3. Lidový recept pro vyčištění skla trouby. Ne příliš staré usazeniny lze vyčistit méně drastickými prostředky, než je chemie. Připravíme si asi dcl octa, do kterého rozmícháme jeden sáček prášku do pečiva a přidáme trochu soli. Necháme v misce chvíli odstát, až prášek vyšumí.


Vánoce“, k jejímu úklidu přistupujeme pravidelně po celý rok. Jen máloco je tak nepříjemné, jako čištění trouby , snad s výjimkou čištění odpadu v koupelně nebo filtru pračky. Znáte se snad někoho, kdo by troubu čistil po každém použití? Kašička ze sody a vody vyčistí mastné a zažloutlé skvrny ze sporáku – naneste ji na něj, nechejte asi čtvrt hodiny působit a pak otřete vlhkým hadříkem a osušte.


Kašičku můžete použít i na vnitřek trouby , mikrovlnky – vyčistí je a zbaví pachů. Pro důkladnější vyčištění trouby či přímo její „znovuzrození“ je třeba, aby byla vypnutá a vychladlá. Vyjměte mřížky a namočte je do. Pasta na bázi sody vyčistí i plechy na pečení, ale nejprve zkuste celý plech posypat vrstvou soli a zapéct, dokud se bílá nezmění v hnědou. Sůl do sebe nasákne mastnotu a. Při pyrolytického samočištění se nečistoty v troubě změní na popel, které pak jednoduše otřete vlhkým hadrem.


Bez soli se nedá vařit ani péct. I zvířátka jdou za solí a potřebují ji k životu. Sůl je i perfektní pomocník na čistění v domácnosti. Sůl lze použít i jako přírodní čistící prášek, který spolehlivě nahradí klasický koupený čistící písek. Dno trouby a dvířka stačí před tím jen otřít vlhkým hadříkem.


Vždy se najde něco důležitějšího nebo důvod dělat něco lepšího. Do trouby není tolik vidět, nehrozí, že by do ní nakoukla návštěva a ani vy sami ji jednoduše tolik nemáte na očích. Je to však mimořádně důležitá součást úklidu.


Dnes je všeobecně známo, že televizory, počítače, monitory, mikrovlnné trouby , mobilní telefony, transformátory, elektrické stroje a jejich vedení vyzařují negativní elektromagnetické záření. Delší pobyt v takovém prostoru způsobuje únavu a celkovou vyčerpanost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.