čtvrtek 18. května 2017

Čištění vany

Čištění vany

Pro smaltované vany jsou bezpečné, pokud neobsahují bělidlo. Jsou ale velmi nevhodné pro smaltované povrchy, které častým používáním poškozují, a nejsou vhodné ani pro akrylátové vany. Naopak se hodí pro porcelánové. Průmyslový vysavač přepneme na funkci.


Ucpaný odtok u vany je častý problém v domácnosti. Ucpaná vana dokáže pořádně nazlobit ve chvíli, kdy si potřebujete dát koupel, se odpad ucpe vlasy či mastnými nečistotami a ve vaně se najednou hromadí špinavá voda. Pokud vám čištění pouze s jedlou sodou nepůjde, zkuste jiný způsob.


Připravte si k jedlé sodě i vinný ocet. Tyto ingredience můžete použít na porcelán i nerezovou ocel. Kromě nich si připravte i alobal.


Nejprve vinný ocet a jedlou sodu naneste na skvrny ze rzi a nechte několik minut působit. Následně zmačkejte kuličku z alobalu a rez s ní vydrhněte. Spáry mezi vanou a zdí jsou vyplněny silikonem tak, aby zde neprosakovala voda.


Každý sebelepší silikon však zpravidla po nějakém čase, kdy je den co den vystavován působení vody, začne drobně praskat, v těchto malých puklinkách se zadržuje voda a silikon začne plesnivět, což poznáte podle toho, že od krajů za. Když odpad neodtéká, je potřeba ho vyčistit. Jsou různé způsoby čištění odpadu, ukážu vám ty, které používám já.


Jak vyčistit ucpaný odpad octem. Pokud jste si všimli, že z vaší vany nebo dřezu neodtéká voda, pravděpodobně máte ucpaný odpad. Pokud si toho naštěstí všimnete včas, můžete odpad vyčistit věcmi, které máte běžně doma. Při údržbě a čištění vany je třeba si uvědomit, že je vyrobena z plastu.


Plast oproti plechu obecně je více náchylný na poškrábání a rýhy všeho druhu. A proto je určitě vhodné nepoužívat k čištění prostředky obsahující abrazivní složku, která by mohla povrch vany poničit. S tím souvisí i nutnost při čištění na povrch vany netlačit či nepoužívat.


Navrhujeme, vybavujeme a servisujeme restaurace, hotely, jídelny, školy, školky, cukrárny,řeznictví a masny veškerým gastronomickým a. Zvýší se tak účinnost vytápění a prodlouží se životnost topné soustavy. Díky vyčištění odstraníte z trubek, radiátorů a dalších komponent topení veškeré usazeniny a nánosy. Váš dům ohřejete rychleji a levněji.


Vyčistit ucpaný odpad není nic těžkého, tento úkon zvládnete i bez pomoci instalatéra. V zásadě máte tři možnosti – odpad u vany můžete vyčistit mechanicky, a to protahovacím perem nebo zvonem, či nebo chemickou či ekologickou cestou. Návod na čištění vany pomocí domácích prostředků. V misce smícháme jeden vymačkaný citron, tři lžíce krystalické sody a hrnek vody.


Směs nalijeme do vhodné nádoby s rozprašovačem. Nastříkáme na celý povrch vany a necháme působit cca – minut. Poté povrch vany opláchneme horkou vodou. Po použití opláchněte povrch vany nebo sprchové vaničky vodou a utřete vlhkým. Při použití prostředků na čištění odpadů dodržujte návod a prostředky.


Udržování zdravé a čisté vody ve vířivé vaně je spojeno s několika faktory, které musí být pravidelně dodržovány. Obecně platí, že čím vyšší teplota vody, tím se nám prudce zvedá hygienická náročnost vody a tím i reakční rychlost zkaženosti vody na. S tímto souvisí i nutnost při čištění na povrch vany netlačit či nepoužívat kartáče a další pomůcky s hrubou plochou pro čištění. Mnozí uživatelé proto doporučují obyčejný hadřík či houbičku na nádobí a běžný saponát, který rozpustí mastnotu a špínu neagresivním způsobem a zanechá akrylátovou vanu i pěkně lesklou.


Čištění vany

Na čištění a údržbu vnějších částí hydromasážní vany používejte tekuté neabrazivní čistící prostředky. Na kovové části (trysky) používejte speciální prostředky určené pro leštění zašlých kovů nebo námi doporučené čistící prostředky (Laguna Cleaner). Dále se specializujeme na profesionální čištění a úklid pomocí páry. Navíc bez chemie, vhodné pro alergiky a malá vlhkost čištěného místa.


Provádíme mytí oken, podlah, čištění koberců a sedacích souprav, čištění interiérů aut apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.