pondělí 5. února 2018

Rostliny do ložnice

Pokud patříte mezi alergiky, je břečťan přesně tím, co do své ložnice potřebujete. Podle studie provedené Americkou vysokou školou pro alergie, astma a imunologii umí totiž břečťan odstranit vzdušných nečistot během pouhých hodin a může vám tak pomoci při nočním kýchání i proti nateklým sliznicím nosohltanu. Rostliny do ložnice ? Mnozí z vás třeba váhají, zda umístit pokojové rostliny do ložnice. My říkáme ano, rozhodně to udělejte.


Rostliny do ložnice

Musíte však pečlivě vybírat, ne každá rostlina je ideální. Ložnice je místnost, kde byste si poklidným spánkem měli odpočinout. K tomu je vhodné mít kvalitní klima v místnosti a. Ani příliš aromatické rostliny jako například hyacint, lilie, gardénie nebo pelargónie do ložnic nepatří.


Někomu může vadit jejich silná vůně a navíc jsou také velkými hmyzími lákadly. Největší zlo však v ložnicích představují plísně, které se mohou objevit. A jak se dočtete níže, některé rostliny , jako je například tchýnin jazyk, obvykle oproti jiným rostlinám vydechují v noci kyslík, čímž nám prospívají ještě více. Zde je výběr nejlepších rostlin, které jsou ideální do ložnice , ať už je den, nebo noc. V noci emitují oxid uhličitý jako reverzní reakci na fotosyntézu a přeměňují oxid uhličitý na kyslík v průběhu dne.


Rostliny do ložnice

Existuje spousta rostlin, které jsou vhodné pro umístění do ložnice , protože pročisťují vzduch. Možná jste už někdy slyšeli tvrzení, že pokojové rostliny do ložnice nepatří. Existuje hned několik důvodů, proč byste se těmito rostlinami měli obklopovat hlavně během spánku. A jelikož spánek jde ruku v ruce s kvalitou života, nebylo by od věci si ložnici zútulnit nějakou vhodnou zelení.


Poradíme, které se vyplatí dát přednost. Mít v ložnici rostliny je zejména estetická záležitost. Pokojové rostliny navozují pocit pohody a jsou přínosem živé energie do vašich ložnic.


Rostliny do ložnice

Vypadají hezky a lahodí oku. Pokud si dáte jednu z těchto rostlin do své ložnice , dostanete extra dávku čerstvého kyslíku, který tyto rostlinky během noci vyprodukují. Zdravotní přínosy CAM rostlin. Kromě zvýšeného objemu kyslíku ve vaší ložnici získáte i to, že vám pomohou zmírnit problémy se spánkem a nespavostí. Kvůli pylu a někdy i těžké a omamné vůni se do ložnice nehodí bohatě kvetoucí rostliny.


Pyl z nich může vyvolat alergickou reakci, vůně zas láká hmyz. Ze zdravotního hlediska není dobré, aby zemina u rostlin zahnívala – spory plísní se pak šíří po celé místnosti. Abyste tomu stoprocentně zabránili, lze pěstovat rostliny hydroponicky.


Taky jste si vždycky mysleli, že do ložnice rostliny nepatří, protože vám přes noc vydýchávají kyslík a vypouštějí oxid uhličitý. Většina rostlin se takto v noci skutečně chová, ale existují i výjimky, které se naopak do ložnice hodí, neboť vám vyčistí vzduch, a dokonce i astmatici a alergici budou spát jako nemluvňata. Zelenec chocholatý je africká rostlina s podlouhlými přízemními listy, které mohou být žluté, zelené či bíle pruhované. Snáší jak teplo a světlo, tak i chladnější a stinná místa, do ložnice je proto ideální. Výborně odbourává formaldehyd a oxid uhličitý.


Palma totiž do vzduchu uvolňuje vlhkost, která vám usnadní dýchání – i při nachlazení. Aloe vera má mnoho pozitivních účinků – používá se třeba v kosmetice. Podle NASA se však jedná také o jednu z nejlepších rostlin, které čistí ovzduší ložnice. Má totiž schopnost uvolňovat kyslík po.


Naopak, ložnice je tím správným místem pro pokojové květiny, neboť v této místnosti nemáme obvykle přetopeno tak jako v ostatních. Ložnice by měla působit klidným a uvolněným dojmem. Do ložnice volíme rostliny v jemně zelených odstínech.


A právě takovou atmosféru do ní přinesou pokojové květiny. Ve své ložnici můžete dát volnost osobnímu vkusu, svým přáním a libůstkám. Někdo pěstuje rostliny rá jiný méně, ale vždy se najdou takové druhy, které na pěstování nejsou náročné anebo jim.


Rostliny do ložnice

Stejně jako většina předchozích rostlin obsahuje lopatkovec látky, které mohou dráždit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.