čtvrtek 3. května 2018

Bohdan holomíček

Bohdan holomíček

Bohdan Holomíček Provozováno společností NETIUM s. They moved to northern Bohemia when he was four years old. When he was still a child he got his first camera Smena. Since then he’s been engaged in photography non-stop. Do severních Čech se přestěhovali, když mu byly čtyři roky.


Bohdan holomíček

První fotoaparát Smena dostal ještě jako dítě. Od té doby se fotografii věnuje nepřetržitě. Nevystudoval žádnou fotografickou školu, většinu života pracoval jako elektrikář, montér, údržbář. Výhradně fotografií se živí od.


Please try again later. The Linked Data Service provides access to commonly found standards and vocabularies promulgated by the Library of Congress. V hlavní roli mnoha jeho snímků se. This video is unavailable. Množství jím exponovaných snímků a použitých paměťových karet bude jednou zapsáno do Guinessovy knihy rekordů.


Bohdan holomíček

Velké části rozsáhlé a. They say that painting is much more difficult than photography. I beg to differ: the painter can after all paint what he wants, whichever way he wants and there is no limit to his imagination. The photographer cannot afford such a luxury - he cannot distort the reality which is only the background for the idea.


Czech documentary photography. Momentní fotografie je především o vyhlížení hledáčkem, ať už na ulici, nebo z okna bytu, případně skrze okýnko auta a autobusu. Jejich příprava s většinou fotografů byla téměř shodná. Netvoří ani dokument, ani reportáž, on jen soustavně, intenzivně a živelně mapuje své dny. Vše, co ho zaujme, všechny schůzky, kterých se účastní.


Zapojuje se do děje a vtáhne do něj i diváka. A protože měl za přítele mimo jiné Václava Havla, objevují se. He is a photographer of friendly get-togethers, capturing positive situations, moments of. Matka byla Ukrajinka, otec volyňský Čech, po válce se rodina přestěhovala na místo odsunutých Němců, do obce Mladé Buky nedaleko Janských Lázní. Když jsem byl malý, maminka se o mě bála a držela mě doma.


Díky tomu jsem se sice nikam nepodíval. Album Václav přináší v bohatém výběru mnoho desítek zcela unikátních fotografií, jež nemohl pořídit nikdo jiný než Bohdan. Jeho jméno vyslovují teoretici fotografie jedním dechem se jmény jako Koudelka, Kratochvíl, Tmej. Fotoaparát prakticky neodkládá a jeho objektiv zaměřuje všude tam, kde je život.


Možná nejlépe jeho osobu definovala Anna Fárová: „Fotograf přátelských setkání, zachycující. Veronika Žilková a Ivo Gogál v příběhu „smíšeného manželství“, které se chtělo vymanit ze svého osudu. A photographer of meetings of friends, capturing positive situations, moments of grace, flashes of love for the magical succour of light.


Snapshot photography is mainly about looking through the viewfnder, whether you are out in the street, looking out of a window in a fat, or even through a car or bus window. During the 70’s he gradually developed his specific style of photography on cheap paper, dated and amended with his idiomatic, laconic notations, presented either in form of vast cycles at exhibitions, or in albums presente or given to, his friends. Oslavy třiceti let svobody vyvrcholí o víkendu, události sametové revoluce a přechod k demokracii.


Bohdan holomíček

OBRAZEJak končí je. Holomíček se narodil ve Volyni v městě Senkevičivka (polsky Sienkiewiczówka, ukrajinsky Сенкевичівка, dnes Senkevičivka ve Volyňské oblasti, Horochivském rajónu v západní Ukrajině). Obrázky, zvuky či videa k tématu Čeští právníci ve media Commons.


Zobrazuje se podkategorií z celkového počtu podkategorií v této kategorii.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.