pondělí 2. července 2018

Čištění kouřovodu krbu

Čištění kouřovodu krbu

Uvolněte šroub a vyjměte čistící víčko kouřovodu. Nyní vyčistěte kouřovod v obou směrech. To může být nejlépe provedeno například se speciálním čistícím kartáčem sazí. Dvířka topeniště a ovládací prvky spalovacího vzduchu jsou v tomto případě uzavřena. Hlavní zásady pro čištění kamen a krbu Krbová kamna či krb stačí čistit dle intenzity a způsobu užívání zpravidla jednou za až dny, vždy však musí být studená.


Čištění kouřovodu krbu

Záleží ale také na tom, jak velká kamna jsou, jak velkou mají nádobu na popel atd. K čištění popela z krbu se používá hlavně krbový vysavač, na sklo máme možnost využít různé gely a čističe. Všechny tyto výrobky, jejich vlastnosti a ceny, za které je možno je pořídit, jsou popsány blíže v sekci „doplňky ke krbům“. Podobnými prostředky se čistí i vnějšek kamen. Používá se opět vysavač, vlhký hadřík, v případě větších.


Kolem otevřeného krbu rozprostřete papír či ochrannou fólii. Kdežto kouřovody které nejsou vidět (u obestavěných krbů ) MUSÍ být z nerezu o. Až bude kominík čistit komín, tak aby nenarazil na vyčuhující kus kouřovodu. Potřeby pro čištění a údržbu krbu a krbových kamen. Opravy, údržba a čištění krbů a kamen.


Čištění kouřovodu krbu

Pokud je krbová vložka umístěna pod vstupem do komínu v ose komína (jako v případě našeho příkladového krbu ), je sestava kouřovodu jednoduchá. Pomocí rovné trubky (trubek) vedeme kouřovod svisle nahoru, pak ve výšce vstupu do komínu použijeme koleno s úhlem 90° (s čistícím otvorem) a pro zbývající vodorovný úsek ke vstupu do komínu opět použijeme trubku. Použití jemného popela je vůbec nejlepším způsobem, jak vyčistit krbové sklo.


VIDEO: Pružný tmel na utěsnění prasklin můžete nanášet i štětcem Při stavbě krbu se nevyplatí šetřit, riziko požáru za to nestojí Tmely vám doma i na chalupě bleskově zachrání střechu, záchod i kamna Kamna na dřevo vytopí dům i. Tato součást stejně jako rozptylovač kouře a plamenolam musí být kvůli čištění lehce vyjímatelná. Zmíněný rozptylovač kouře zabraňuje tomu, aby kouř stoupal nerovnoměrně podél jedné stěny a tím i nerovnoměrně udil. Plamenolam umístěný pod rozptylovačem přímo nad ústím kouřovodu zabraňuje tomu, aby plameny přeskočily do prostoru pro maso.


U kouřovodu platí, čím kratší, tím lepší. Nikdy by délka kouřovodu neměla překročit účinné délky komína. První důležitou součástkou kouřovodu je kouřová klapka. Pokud není součástí kamen či krbové vložky, nezapomeňte ji instalovat do kouřovodu. Celý kouřovod by měl být kontrolovatelný a čistitelný.


V této kategorii není žádné zboží. Ke stavbě krbu lze přistoupit dvěma způsoby, buď lze stavbou pověřit profesionální firmu a bez starostí si počkat na výsledek, nebo se do její realizace pustit svépomocí. Obtíže a úskalí druhého jmenovaného způsobu jsou v takovém případě vykoupeny nenahraditelným pocitem z dobře provedené práce vlastníma rukama.


Kdo vlastní krb nebo krbová kamna jistě ví, že teplo z ohně žádné byť sebelepší radiátory nenahradí. S prací kolem krbu je to sice složitější, než otočit ventilem na radiátoru, výsledek však stojí za to. Plápolající oheň a praskající dřevo je opravdovým kouzlem domova. Někdy se ale stane, že tančící plamínky ohně zmizí za začernalým a znečištěným. Konečně jsme se dostali na konec našeho povídání o návrhu a stavbě teplovzdušného krbu.


Dnes se ještě seznámíme s doporučeným postupem pro první zátopy v nově postaveném krbu , abychom tak pozvolna vysušili vlhkost z použitých stavebních hmot a také vypálili žáruvzdornou barvu na krbové vložce a kouřovodu a úplně nakonec si řekneme pár doporučení nebo tipů. Průměr kouřovodu krbových kamen hraje jednu z nejdůležitějších rolí pro jejich správné fungování. Náš e-shop je pro lepší přehlednost rozdělen do několika kategorií a jednou z nich je rozdělení podle průměru kouřovodů. Na této stránce se jedná o průměr 1mm. Pro více informací a celý sortiment navštivte Levnekrby.


Nasávání dole se obvykle umisťuje do niky, aby bylo schované a nekazilo čistý design krbu. Horní výdech bývá obvykle jako rohová pohledová lišta. A ještě zde musí být alespoň jeden průduch, který slouží současně jako servisní pro kominíka, aby se mohl dostat ke kouřovodu krbu pro jeho kontrolu a vyčištění.


Aktuality Platby kartami. Nově lze v našem eshopu platit kartami MasterCar Maestro, VISA a VISA Electron. Našli jste nižší cenu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.