pátek 6. července 2018

Jak položit zemnící pásek

Použijeme-li FeZn pásky, je třeba vývody opatřit protikorozní ochranou. Svody by měly být vyvedeny k hlavnímu rozvaděči, popř. Protikorozní ochrana platí pro veškeré. Pomocí kusů betonové dlažby byl pásek po celém obvodu podložen tak, aby nikde neležel na zemi a beton tak mohl dokonale zatéci ze všech stran a pásek obalit.


Před betonáží jsme všechny spoje opatřili dostatečnou vrstvou gumoasfaltu. Pokládku zemnícího pásku jsme realizovali dle výkresu zemnění v projektové dokumentaci od společnosti G SERVIS CZ. Zemnící pásek jsme koupili v prodejně KV. Mate někdo opravdu odbornou radu jak spravně položit zemnící pasy?


Dobrý den, správný postup je dát pásek po celém obvodu, spoje. Uzemnění hromosvodu mimo beteon posts 12. Jak nejsnadněji položit zemnící pásek ? Pak na to zahutnit kameny (dle projektu) a pak vylít pasy.


Máme ho v rozích o 90st. Mohl by mi někdo odborně poradit jak vlastně zpravně položit zemnící pásek do základových pásů. Dává se mezi pásek a zeminu makadam o tl.


Jak položit zemnící pásek v zakladových pásech? Ako spravne izolovat spojky zakladove zemnica? Je nutné k plastové elektroměrové skříni položit. Jak uložit do výkopu zemnící desku? Není vyžadován ani z pohledu elektro, protože jsme nepřekročili vzdálenost od přípojného místa, která by to vyžadovala.


Jak položit zemnící pásek

Podívejte se, jak určitě necvakat zemnící pásek a jiné stočené dráty. Při této události málem došlo ke zranění hned dvou osob. Více informací v článku na web. Před vlastní betonáží základových pasů si musíme do obvodových základových pasů položit zemnící pásek FeZn a vytáhneme si v určených místech, podle projektu části elektro, vývody, obvykle dva až čtyři zemnící dráty na budoucí připojení svodů hromosvodu, a nesmíme zapomenout na vývod do hlavního rozvaděče. Jeden z mých stavařů v průběhu dojel pro zemnící pásek.


Chceme ho dát na plocho, aby měl lepší styk se zemí a zatížit kameny, aby se nezvedal. Když se vrátil tak si dle projektové dokumentace vyznačil kde budou vývody pro hromosvod a pod domovní rozvaděč a následně se už bez mé asistence pustili do řezání a spojování zemnícího pásku. Po přidělání všech vývodů ještě měděným sprejem zastříkali všechny spojky aby nedošlo časem k jejich. Páska zemnící nerez V2A 30x5. Druh materiálu: pozinkovaná.


Předmětem aukce je zemnící pásek FeZn 30x4mm Uvedená cena je za 1Kg. Je zemnící pásek zabetonovaný v základech povinný, nebo připouští norma i použití zemnících tyčí ? A jestli je přípustné oboje, co je podle Vás cenově výhodnější a co je technicky jednodušší a co Vy osobně preferujete a proč. Doufám, ve Vaší odpověď, protože ty předešlé příspěvky byly jaksi zvláštní, nebo co. Podle této normy skutečně postačí položit ke každému svodu pětimetrový pásek nebo metr od objektu zatlouct jednu zemnicí tyč. Dokonce i hloubka uložení vodorovného zemniče je stanovena na pouhých m, nutné je pouze přihlédnout k prostředí a povětrnostním vlivům, tak aby nedocházelo k předčasné korozi nebo výrazným změnám zemního odporu při mrazu, popř.


A poténapojte smyčky, jak je vidět v obrázku 6. Smyčkou se rozumí odbočka například do základů garáže nebo smyčka vedoucí středem základů pro vnitřní nosné zdivo. Pásek jsem dělal já, když odborníci ze stavební firmy ho zapoměli dát do základů. Oficiální cesta jak to provést je poněkud krkolomná : nahlásit rozplombování elměrového rozvaděče - sejmout zásuvkovou skříň z pilíře - připojit v elměrovém rozvaděči kabel 4x- u staveniště osadit zásuvkovou skříň (ve funkci staveništního rozvaděče) - zarazit u skříně zemnící tyč - provést uzemnění vodičem min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.