pondělí 17. září 2018

Čištění mastných skvrn

Čištění mastných skvrn

Při čištění mastných skvrn z oblečení se nám v praxi velmi osvědčilo nanést na skvrnu mycí prostředek a namočit celý kus oděvu do menšího množství teplé (až horké) vody. Poté je nutné mnout látku několikrát v průběhu zhruba 8–hodin (použít můžete jemný kartáč nebo ruce). Co budete potřebovat? Menší talířek, kterým skvrnu při odstraňování podložíte. Jak odstranit mastné nebo olejové skvrny z oblečení.


Čištění mastných skvrn

Způsobila práce pod vaším autem, že se vaše nové tričko umastilo, když jste měnili olej? Zapomněli jste balzám na rty v kapse vašich kalhot a dali je do pračky? Tvrdá kůrka chleba pomáhá odstranit skvrn ze zdí s barevnou výmalbou.


Kůrka funguje jako guma, která jemným škrábáním zbaví zeď mastných fleků. Odstranění skvrn pomocí křídy. Mastné skvrny přetřeme nasucho několika vrstvami bílé školní třídy a necháme do druhého dne působit. Vysavač je věrným služebníkem v domácnosti a nespornou jedničkou v čištění koberců, protože volné nečistoty, drobky a prach jsou z koberců snadno odstranitelné.


Přesto však je vysavač bezmocný při pokusu o odstranění mastných nebo kávových skvrn. Tyto nečistoty mohou zůstat zprvu neviditelné, avšak časem se k nim. Nebojte se, že byste tuto barvu při čištění skvrn setřeli, drží opravdu dobře.


Je vhodná k vymalování stěn, minerálních omítek i sádrokartonových příček. Využívá se především v kuchyních, koupelnách a dětských pokojích. Díky speciálnímu nátěru Vás už stěna od kečupu, oleje nebo kávy nerozhodí. Na čištění silně znečištěných podlah od oleje, mastnoty nebo nafty si pořiďte přípravek Ma-Fra SUPERMAFRASOL 9ml.


Výhodou parního čištění je, že při něm nejsou používány žádné chemikálie, které jsou pro kuchyni nevhodné. Jeho předností je kromě vysoké efektivity také rychlost! Na čištění mastných skvrn vám může pomoct třeba prostředek na nádobí, který je určený na odstraňování mastnoty. Málokdo ví, že odstraní mastnotu nejen z nádobí, ale také z čalounění nebo z koberců. Stačí, abyste na mastnou skvrnu nanesli dostatečné množství takového prostředku a několik minut skvrn mnuli v ruce, případně kartáčovali, pokud se jedná o. Prostředek na mytí nádobí, ocet nebo žlučové mýdlo nejsou jediné možnosti, které se při čištění mastných skvrn nabízejí.


Ahoj všem, jsem dneska hrozně šikovná a udělala jsem si na černé sukni mastný flek od másla. Stává se, že se zapranou skvrnou už nehneš. Na odstranění mastných skvrn po rozlité naftě, nebo kapkách olejů budete potřebovat Atas DIMER. Ten nařeďte v poměru 1:s vodou a postřikovačem naneste na znečištěnou plochu. Nechte chvíli působit a opláchněte silným tlakem čisté vody.


Čištění mastných skvrn

Použití teplé vody zvyšuje čistící účinek a šetří přípravek. V případě silné vrstvy opakujte. Okrajově jsme se v něm zaměřili také na čištění pracovních oděvů.


Pro čištění čerstvých červených skvrn na oblečení kolují mezi hospodyněmi nejčastěji dvě rady – použít teplou, nebo naopak studenou vodu. Vyzkoušeli jsme nejdříve horkou vodu, kousek polité dětské pleny jsme přidrželi napnutý přímo pod vodovodem. Během několika okamžiků skvrna od řepy definitivně mizí.


Při opakování postupu se studenou vodou je to. Distributor: NOVAK´S International s. První zásadou čištění skvrn – bez ohledu na to, kde jsou a od čeho, je vždy a hlavně rychlost. Pokud nedáte skvrně dost času, aby se vsákla do materiálu nebo uschla, máte zpola vyhráno. Takže ihned přiložte nějaký savý materiál, postačí papírový kapesníček, ubrousek.


Na skvrnu není dobré tlačit ani ji intenzivně dřít. Opakuji nakapání několikrát ( 2-3× )a poté zaperu mýdlem Jelenem (jádrové ). Tato metoda neničí žádné prádlo. Pouze prosím nekouřit při.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.