pondělí 31. prosince 2018

Pilinová toaleta

Rozdíl je v tom, že je u ní řešeno následné zpracování vzniklého odpadu. Hlavní ekonomickým, ale i ekologickým pozitivem je nepoužívání na splachování vody. Další rozdíl mezi suchou a pilinovou toaletou je to, že.


Je elegantně a robustně řešena a má pohodlnou výšku sedátka. Kompostovací toaleta je dalším stupněm ve vývoji k dokonalosti směrem od pilinové. Ekologická kompostovací toaleta se může obejít bez elektrického proudu a. Při provozu dle pravidel to nesmrdí, ale při vynášení na kompost celá pilinová bábovička páchne močí.


Vhodnější je společné označení eko- toaleta , nebo ještě lépe – suchá. Využívají ji nejen lidé, kteří chtějí důsledně trvat na ekologických principech bydlení a nepoužívat ke splachování desítky litrů vody denně. Uplatnění najde i tam, kde je problém s přívodem vody. Nová ekologická toaleta Sanitoa pracuje na principu pilinové či rašelinové toalety.


Pilinová toaleta

Piliny fungují jako biofiltr. Pod názvem pilinová toaleta je k dostání tovární varianta zasypávací kompostovací toalety do interiéru. Výhodou je kultivovaný vzhle nádoba se podobá standardnímu wc. Nevýhodou je cena kolem pěti tisíc korun. Bez chemie a bez vody.


Sanitoa je suchá toaleta jednoduché konstrukce vhodná převážně na chaty, chalupy apod. Aby toaleta nezapáchala, používají se po každém použití piliny jako absorbent. My pouzivame na chalupe kompostovaci zachod Mulltoa 20. Separett - kompostovací pytle do toalet 10ks.


Než si koupíte kompostovací toaleta , budete muset přemýšlet o tom, kam ji. Toaleta je také poměrně citlivá – dokáže ji vyřadit z provozu fekofobická neinformovaná návštěva, která ji zasype chloraminem, může zapáchat při přetížení, a nemusí dobře fungovat ani při extrémně nepříznivých vnějších podmínkách (chlad). Pokud kompostovací proces neprobíhá tak jak má, může toaleta zapáchat. V ČR je s kompostovací toaletou dosud.


Je to to nejjednodušší, nejlevnější a přitom plně funkční řešení pro každou příležitost, pokud vám nevadí pravidelně 1-2x do týdne záchod vynášet a starat se o kompost. Moč se vsakuje do sy. Suchá ( pilinová) toaleta bez separace moči je vhodná pro víkendová sídla. Odpad se kompostuje a lze jej pak využít jako hnojivo na zahradě.


Nesplachuje se, ale vynáší. Dům ze slámy a dřeva postavil vlastnoručně, když se rodina ocitla na dlažbě. Ceny jsou v Kč včetně DPH. Provedení je v barvě granit.


Nejjednodušší a nejlevnější řešení pro každou příležitost je pilinová toaleta. Pokud vám nevadí pravidelně každý týden záchod vynášet, starat se o kompost a pokud máte dostatek pilin. Jestli si na všechny tyto otázky odpovídáte ano, pak jste zde správně. Kromě toho, že ušetříte za vodu,. Separační toaleta Privy Suchý záchod s dělením tekutého a tuhého odpadu.


U ekotoalet například pomůže separovat moč od fekálií. Skladem, ihned k odběru ks. Separační záchod s dělením tekutého a tuhého odpadu s plastovým sedátkem. Také oproti obvyklým domácnostem, kde stačí pro teplou vodu otočit kohoutkem, si musí Pospíšilovi zatopit v lázeňských kamnech v koupelně, a to i když je zrovna parné léto.


Ekotoaleta Biolan se dvěma zásobníky uvnitř. Jeden se plní, druh�.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.