pátek 14. srpna 2020

Vodní kámen v nádržce wc

Voda v nádržce nebo v záchodové míse není neustále cirkulující a to způsobuje, že se tvoří usazeniny. Ocet na vodní kámen – ověřený bojovník. Ano, ocet je v domácnosti skutečně vzácnou surovinou, nejen v kuchyni. Jak vyčistit vodní kámen a usazeniny ze záchoda, tedy WC mísy? Nasypte sůl (asi půl sáčku) a nechte působit.


Stačí půl hodinky nebo déle. Pak vydrhněte WC štětkou. Nečistoty a vodní kámen na dně vodního rezervoáru se rozpustí.


V případě potřeby možné stejnou věc několikrát zopakovat. I když máte ale doma tvrdou vodu, nemusíte se s ním smířit. Naučte se, jak se vodního kamene zbavit rychle a levně. V prípade toalety je účinným pomocníkom aj v prípade prevencie. Odstrániť vodný kameň z WC skúste tak, že ocot v noci nalejete priamo do splachovacej nádržky a necháte pôsobiť niekoľko hodín.


Vodní kámen v nádržce wc

Ideálne ak by ste vodu z nádržky vypustili, zastavili prívod vody a naliali čistý ocot. Pokud se však ještě drží, zkuste jej mechanicky odstranit WC štětkou. Vyzkoušet můžete také kombinaci jedlé sody a octa.


Ve varné konvici nebo v hrnci převařte litr octa. Pokud to uděláte ve varné konvici, odstraníte vodní kámen i zde. Mezitím z WC opět vyšplouchejte vodu, která je v toaletní míse. Máme v míse velice silnou vrstvu vodního kamene.


Mám v plánu vybrat vodu a něco na to nalít,ale nemám s těmito výrobky na vodní kámen zkušenost,pouze varnou konvici čistím kyselinou citronovou,protože po ní se kámen rozpadne okamžitě a nemusím čekat hodiny až to rozežere ocet či něco jiného. Jenže na ten kámen v toaletě mi kyselina citronová nezabrala,ačkoli jsem. Zéró Lime, dezinfekční přípravek na vodní kámen 7ml. Udrží se dlouho na svislém povrchu a dokonce i pod vodní hladinou pomáhá odstranit vodní kámen a zabíjet bakterie.


Zabíjí bakterie v toaletě. Ale tohle je fakt mega humus nános, kterej jak řikám, byl čištěnej nejmíň stopadesátkrát (pouze mnou, předchozí nájemník se s tím nesral) a pořád tam kousky jsou. Obvykle to však není tak jednoduché, abyste se jej zbavili, je nutné jej nechat namáčet v kyselém roztoku hodinu i více. Geberit může začít protékat většinou z toho důvodu, že se v něm objeví nějaká nečistota. Nejčastěji je to vodní kámen , který je nutno vyčistit.


Vodní kámen v nádržce wc

A jak na vodní kámen přímo v záchodě? Vypadá to, jak kdybych měla záchod špinavý, vůbec to nejde vyčistit. Vodní kámen brání pohybu plováku. Fakt to vypadá hrozně. Už jsem i vybrala vodu a šroubovákem ten kámen škrábala, ale je to fuška a výsledek není úplně perfektní.


WC , vodní kámen , multifunkční agent, Eurona. Vaší toaletě a WC kartáče v jednom - Duration: 5:49. Eva Břečková Česká eko drogerie 3views.


Celý odpojený modrý díl můžete ponořit do sklenice s neředěným kuchyňským octem. Můžete použít i kyselinu citronovou. Nezapomeňte očistit i celý prostor v nádržce a odstraňte všechen vodní kámen na uzavíracím machanismu a plováku.


Obvezno poizkusi z WC NET candeggina gel extra white (rumen, zelen ali moder). Ta učinkovito odstrani vodni kamen. Daj ga čez noč v wc , ob robovih pa čimveč na dno, drugače pa tudi če dan dajaj noter po dlje časa. To by se mohly byťáky uřvat,kdybych se s tím jebal půl dne. Soda nemá na vodní kámen žádný účinek.


Vodní kámen v nádržce wc

Vyčištění, tedy oprava protékajícího Geberitu, není nijak zvlášť složitá. Předpokládám, že veškerá armatura vč. V každém případě bude muset někdo vylézt nahoru ke splachovačce, sundat víko, podívat se, jaký mechanismus tam máte a pokud je to tenhle kosmonaut, tak odloupat ze stěny splachovačky usazený vodní kámen a možná trochu poštelovat ramínko s provázkem tak, aby to nedřelo a volně se pohybovalo a zase to může pár let fungovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.